Три лесни стъпки, за да имаме прекрасна нова година с децата си?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

roditeli-deca


В началото на всяка нова година сме изпълнени с добри намерения. Едни от най-често споделяните са тези за семейството. Именно за тяхното изпълнение сме готови да положим максимални усилия, за да имат всички у дома по-добър живот.

Основните три неща към които  трябва да се стремим са:

1.     Разбирателство

Съвремнното семейство живее твърде динамично, а често и хаотично. Темповете понякога са непосилни, ангажиментите твърде много, а това неминуемо води до липса на време да бъдем заедно, да споделяме общи емоции и преживявания, да се разбираме по чисто човешки и взаимен начин. Прекалената ангажираност ни прави разсеяни и невнимателни, а липсата на време за занимания с децата ги тласка към дигиталните устройства, компютърните игри и телевизионните предавания. Това нанася непоправими щети в семейната атмосфера и води до отчуждаване и липса на комуникация.

Много често на пръв поглед дори когато едно семейство изглежда заедно, то на практика не е.

Ето защо през новата година можем да се съсредоточим върху това как да се разбираме по-добре,  как да намираме повече време да бъдем заедно по истински начин, да споделяме ежедневието си с най-близките на сърцето ни хора.

Добре би било да намалим темпото, да направим оценка на това струва ли си бясната надпревара с времето, с едничката цел да осигурим материално децата си, вместо да им дарим част от времето си за взаимни занимания, разговори и игри.

Специалистите по човешките взаимоотношения твърдят, че, за да се изгради един нов навик са нужни 30 дни. Изграждането на един такъв нов навик още този месец може да е събуждането 30 минути по-рано сутрин. Време, в което можем да се боричкаме с децата в леглото, вместо да се заровим в електронната си поща веднага след като се събудим или докато закусваме.

Прочете продължението тук.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pages: 1 2 3

4,778 преглеждания

Comments are closed.