Светът на „Вълшебното Борче“ – споделени мигове

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Преди няколко месеца ви разказахме за Вълшебното Борче – едно наистина вълшебно място, където се случват всякакви чудеса, а децата са главните чудотворци. Тогава ви разказахме за добродетелите и децата, за мечтателите и изследователите.

Какво се случва днес под вечно зелените клонки на Вълшебното Борче? Колко са пораснали децата и колко са пораснали техните мечти, какво сътвориха през изминалото време и къде бяха малките мечтатели през февруари, вижте сами в разказа, който ни изпратиха:

***
Нашите родители са добре дошли в приказния свят на детското творчество и въображение.  Практиката ни е регулярно да организираме тематични работилнички през учебната година. Това е време, в което децата споделят света от детската градина със своите родители, и малки и големи очакват с нетърпение.

Rabotilnichka-Buhali_к

Тогава апликираме, сглобяваме, прегъваме, нанизваме, рисуваме и…още много – всичко това, с което ежедневно са изпълнени заниманията на нашите деца.

Декември месец, разбира се, бяхме посветили на Коледната магия. Децата и техните майки и татковци изработиха коледна украса, играчки за елха и празнични картички.

През изминалия месец март говорихме за любовта към мама, като заедно родители и деца сътвориха букет, рамка за снимка, картичка и гривна за мама.

 Rabotilnichka-Mart_к

Предстои ни много интересна работилничка през месец май, в която ще се насочим малко повече към татковците и онова любимо време, в което заедно с тях децата „строят“, „майсторят“ и „ремонтират“.

Както работилничките, така и всички занимания в детската градина са посветени на дадена тема, в която се стремим децата да се потопят изцяло посредством множество арт и крафт дейности.

Така например, през студения февруари се пренесохме в топла и живописна Африка.

Africa-k

Говорихме за обичта – в семейството,  между приятелите  и близките ни. Посетихме Франция и усетихме аромата на вкусни френски кроасани.

 FR-k

Отлетяхме и до далечен Китай! Говорихме за едно специално мече – Панда, а дори и най-мъничките се потопиха в предизвикателство за сръчност с китайски нудели.

5

За нас е важно децата всеки ден да творят, да развиват своето въображение и да се докосват до нови, непознати за тях светове. Заедно се учим да създаваме, да ценим, да се грижим и да бъдем любопитни.

Стремим се децата да усещат и знаят, че светът на детската градина и този на тяхното семейство са едно цяло, като точно те са свързващото звено. Творчеството и тематичните работилнички са само част от нашето вълшебство.

Месец на пътешественика
Мартенска работилничка

logo_borche_f_improf_k

Детска градина и ясла “Вълшебното Борче“
www.borche.org
www.facebook.com/Borche.org
e-mail: 
team@borche.org
0899 709 737

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

21,484 преглеждания

Comments are closed.