Съвети за спокойно дете

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

9-Calm-Down-Ideas-for-Kids-Printable-Poster-from-Childhood-101

Емоциите са изразът на психичното състояние на човек. Обикновено то е провокирано от конкретна ситуация в ежедневието.

Често на нас възрастните ни е трудно да контролираме огорченията и негативизма, свързани с конкретна ситуация. При децата е същото, защото те, също като нас, не са имунизирани срещу отрицателни емоции.

Следващите идеи са за това как да помогнем на децата да се успокоят и да се разтоварят от „големите“ си чувства.

1. Излезте заедно навън и се заемете с някаква обща активност. Играйте на гоненица, смейте се, закачайте се. Физическата активност е чудесен отдушник за емоции, а природата – универсален лечител.

2. Направете си бой с възглавници. Боят с възглавници е безопасен начин детето да изпусне парат, когато трябва да се справи с някои негативни емоции.

3. Пуснете хубава музика и покажете на детето как да разпуска успешно, слушайки музика, пеейки и танцувайки. Действа успокояващо и е забавно за всички, при това не струва нищо.

4. Насърчавайте детето да твори. Един от начините да се докоснете до чувствата му е да го стимулирате да изрази чувствата си чрез рисунка.

5. Поощрете детето да напише писмо или някаква своя история. Тази техника дава на детето творчески отдушник на чувствата му.

6. Четенето винаги е добра идея!

7. Приятелски разговор.

Един от сигурните начини, че помагате на детето си, е да имате диалог с него. Независимо на каква възраст е, не подценявайте тази възможност.

8. Не пренебрегвайте телесния контакт. Прегръдката е тази, която още от ранна детска възраст отговаря на нуждата от сигурност на всеки. Това е най-лесният и пряк начин  децата да намерят утеха, ако са напрегнати, уморени, тъжни или претоварени.

Тези осем лесни за следване съвета могат да са от полза на родителите, когато е нужно да подкрепят детето си и да му покажат как да се справи със собствените си емоции.

kids-running_k

превод: Първите седем
източник: childhood101.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

91,603 преглеждания

Comments are closed.