Стая за щастие, здраве и релакс

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Всеки ден отваряме много врати – толкова различни, колкото и онова, което откриваме зад тях! Но може да се случи така, че някой ден да отворим вратата на една по-специална стая, а зад нея да открием кътче, за което винаги сме мечтали.

В моят случай, отварям вратата и ме посреща чаровно и усмихнато лице. Оказва се, че това е жената, създател и двигател на едно истинско вълшебство.

Salt room –  мястото за хора, които имат нужда да подобрят състоянието на дихателната и нервната система си система, за онези, които имат проблеми от козметичен характер или просто искат да подпомогнат имунната си система.

14375297_10205523572288683_769040569_o

Дойдох, видях и разбрах, че…  

Стаята се нарича халокамера (халос от гр. – сол), а процедурата халотерапия. Стените  в стаите са покрити с висококачествена природна сол,  а халогенераторът  впръсква сух аерозолен натриев хлорид, който се вдишва и оказва благотворно влияние върху биохимичните процеси на човешкото тяло.

В Salt room има две стаи, едната е за възрастни, а другата за деца.

В солната стая за възрастни атмосферата е много приятна, релаксираща и уютна. Меката светлина и тихата музика те отпускат нежно в удобните кресла.

14656305_1330781960306599_7587816883922170756_nСтаята за деца е просторна и светла, за да могат децата да играят с играчките в нея и така забавно и неусетно да поемат нужните полезни изпарения.

Солта, притежава антибактериално, противовъзпалително, муколитично (откашлечно действие), премахва патогенните агенти, които обикновено вдишваме с въздуха  - полени, микроби, спори и подобрява работата на имунната система.

От микробиологична гледна точка въздухът в солната стая е необичайно чист. Той не съдържа прах, микроби и гъбични спори.

По време на процедурата соленият въздух увеличава насищането на кръвта с кислород и активизира защитните сили на организма, като го подготвя за борба с различните инфекции и вируси.

Халотерапията подпомага изчистването на цялата дихателна система. Тя осигурява на клетките полезни йони, като по този начин се възстановява и подобрява белодробната функция, а микрофлората на дихателните пътища се очиства от прах и вредни бактерии.

Халотерапията е прекрасно средство при проблеми от козметичен характер. Солните процедури обновяват кожата, като премахват мъртвия най-горен слой като същевременно нежно го подхранват. Престоят в солната стая подобрява кръвообръщението, а това насища клетките на кожата с кислород и същевременно засилва обмяната му на клетъчно ниво. Микроклиматът в солната стая доказано подсушава и дезинфектира кожата, благодарение на което тя се обновява и придобива здрав и свеж вид.

Процедурите в солната стая помагат и за по-бързото зарастване на рани и охлузвания.

Микроклиматът и релаксиращата обстановка в Salt room имат изключително благотворно въздействие върху нервната система. Нивата на стрес намаляват значително, умората, сънливостта и дори депресивните състояния бързо отстъпват място на добрият тонус и ведрото настроение.

Това се обяснява с факта, че обогатеният с кислород и солни кристали въздух повишава обменните процеси в кръвта, а отрицателните йони помагат за нормализиране на функциите на мозъка.

pic15

Ако всичко това ви звучи интересно и интригуващо, можете да научите още за халотерапията тук.

И не се колебайте  да си подарите момент на щастие, здраве и релакс. Защото вие го заслужавате истински!

текст: Диана Стойчева

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,419 преглеждания

Comments are closed.