Смарт бутилка ще ни подсеща кога да пием вода

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

shutterstock_259811069

Модерните технологии непрекъснато ни изненадват. Последното „смарт“ изобретение е проект за умна бутилка, която ще ни предупреждава кога сме дехидратирани и какво количество вода е нужно да приемем, за да се справим с това. Онлайн платформата “Кикстартър”, заела се с проекта събира средства от спонсори. Вече са събрани над 450 000 долара под формата на дарения, които имат за цел да подпомагат предприемачите да съберат необходимите средства за набирането на финансови средства, за да осъществят идеите си.

Самата платформа „Кикстартър“ представлява онлайн фондация, която събира средства и ги дарява на млади предприемачи, нуждаещи се от финансиране за осъществяване на нестандартните си идеи.

Проекта е наречен “ХидрейтМи” , а концепцията на умната бутилка е към нея да има прикачено приложение, в което потребителите да отбелязват колко вода искат да изпият през деня. То ще може и да съобразява нуждата от хидратация спрямо физическата активност и метеорологичната обстановка, които имат пряко въздействие върху човешкия организъм и здраве.

Със заложения алгоритъм в него при нужда от вода приложението ще изпраща сигнал до бутилката, а вградените светодиоди в нея ще започват да излъчват меко синьо сияние при активирането му. Така собствениците на бутилката ще бъдат алармирани, че се дехидратират и трябва да отпият от нея.

Създателите на устройството прогнозират, че цената му ще е от порядъка на 45 долара. Не е ясно обаче кога ще бъде пуснато на пазара, но изобретателите се надяват това да стане през лятото на 2017 година.

Източник: novini.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,617 преглеждания

Comments are closed.