Седем ефективни йога пози за красиви гърди

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo


Вярваме, че всеки е в състояние да има тялото на мечтите си. Да започнем с най-ефективните йога пози, които не само ще подобрят формата на гърдите ви и обема на белите ви дробове, но и ще ви накарат да се чувствате здрави и силни.

Поза войн
yoga-poza1

Вирабхадрасана или позата войн ще ви накара да почувствате силата си и ще ви помогне да разширите гръдния си кош, превръщайки го в еластична и активна част от тялото ви:

1. Раздалечете краката си като се стараете да са успоредни един на друг.
2. Обърнете левия си крак на 90 градуса, а десния навътре, все едно образуват перпендикуляр. При издишване огънете лявото си коляно.
3. Десният ви крак трябва да бъде изправен. Вдигнете ръцете си в една права на нивото на раменете ви. Завъртете главата си наляво и гледайте в китката си.
4. Повторете 7 – 10 пъти, а след това направете същото с десния крак.

Поза триъгълник

yoga-poza2

Триконасана или триъгълната поза ще освободи и укрепи гръдния ви кош, докато изправяте гръбнака си и подобрявате притока на кръв:

1. Разтворете краката си. Завъртете левия крак на 90 градуса, а десния – на 15 градуса.
2. Докоснете левия си глезен с лявата си ръка (с течение на времето ще можете да го правите с разтворена длан на пода) и протегнете дясната си ръка нагоре, така че ръцете ви да застанат в една права. Дръжте коленете и гръбнака си изправени.
3. Вдигнете лицето си нагоре и погледнете в пръстите си. След това повторете упражнението с противоположния ви крак.

Поза кобра
yoga-poza3

Бхиджангасана или поза кобра ви помага да увеличите обема на белите си дробове, да разтегнете гръдните си мускули, да засилите коремните си мускули и да подобрите стойката си:

1. Легнете по корем и вдишайте дълбоко. Бавно повдигнете торса си, като придържате долната част на тялото си ниско, на пода. Балансът ви трябва да падне върху краката и ръцете.
2. Вдигнете глава и гледайте право нагоре.
3. Бавно издишайте, докато не заемете първоначалната си позиция. Опитайте се с всяко повторение и правене на това упражнение да увеличите времето, през което сте в тази поза.

Поза лък
yoga-poza4
Дханурасана или поза лък се препоръчва на всеки, който има някакви болки в гърба и кръста. Това упражнение помага да разтегнете целия си гръбначен стълб и да оформите красиви гърди:

1. Легнете по корем, издишвайки, огънете коленете си и повдигнете краката зад вас към главата си. Опитайте се да държите глезените си с ръцете си.
2. Сега издишайте отново и издърпайте ръцете и краката си нагоре, доколкото ви е възможно. Бедрата и гърдите ви трябва да са във въздуха и баланса ви да пада върху корема.
3. Опитайте се да задържите тази поза за 30 секунди.

Поза колело
yoga-poza5

Чакрасана или поза колело ще ви помогне да разтегнете гръдния си кош, гръбначния стълб и врата. Ще намали умората ви и лекува главоболие:

1. Легнете по гръб и поставете краката си малко по-раздалечени от ширината на раменете ви. След това ги придърпайте към задните ви части.
2. Поставете ръцете си зад главата ви, като не забравяте, че пръстите ви трябва да са насочени към гърба. Издишайте и повдигнете гърдите и бедрата си, доколкото ви е възможно нагоре.
3. Опитайте се напълно да изправите ръцете си. Останете в тази позиция за 30 секунди.

Подкрепена стойка на глава

yoga-poza6
Сирсасана или подкрепената стойка на глава е полезна за сухожилията и мускулите на гръбначния ви стълб и гръдния ви кош. Този позиция подобрява дишането и притока на кръв, но се препоръчва за по-опитните:

1. Застанете на колене и поставете лактите и цялата предна част на ръката си върху пода. Вплетете пръстите си, да образуват нещо като купа, след това поставете горната част на главата си на пода, така че задната част на главата ви да бъде в „купата“, образувана от ръцете ви.
2. Свийте коленете си, издишайте и повдигнете краката си във въздуха.
3. Опънете краката си нагоре и стойте така в продължение на от 30 секунди до две минути, в зависимост от вашите възможности.

Поза камила

yoga-poza7
Устрасана или поза камила е ефективна срещу болки в гърба. Това упражнение също така увеличава обема на белите ви дробове и укрепва гръдния ви кош:

1. Застанете на колене като краката ви са събрани.
2. Бавно се огънете назад и сложете ръцете на петите си. След това извийте гърба си и разтегнете ребрата. Главата ви трябва да е изтеглена към пода.
3. Останете в тази позиция за 30 секунди и заемете първоначалната позиция.

brightside.me

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,815 преглеждания

Comments are closed.