• No categories

Руло от нахут

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Rulo ot nahut_624x400

Изключително сполучливото нахутено ястие е доказателство, че веган кухнята може да е безкрайно разнообразна, оригинална и пълноценна във всяко едно отношение.

Необходими продукти за 4 порции:
800 г сварен нахут
12 – 15 едри листа от спанак
3 с. л. зехтин
1 стрък праз, ситно нарязан
1 морков, настърган
1 стрък селъри, ситно нарязан
2 филии пълнозърнест хляб, натрошен
2 ч. л. къри
½ ч. л. кимион
½ ч. л. смлян кориандър
½ ч. л. смлян черен пипер
200 мл бяло пенливо вино
½ ч. л. сода за хляб

за паниране:
1 ч. ч. натурално нишесте
½ ч. ч. студено пенливо вино или бира
брашно
олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:
1. Спанакът се бланшира във вряща подсолена вода 30 сек., отцежда се и се залива с ледена вода, за да не потъмнее. Листата се подсушават и се подреждат върху лист хартия за печене на правоъгълник 20 х 30 см.

2. В загретия зехтин се слагат празът, морковът и селърито. Разбъркват се на умерен огън 4-5 мин., докато омекнат. Прибавят се подправките и трохите. Разбъркват се, докато станат ароматни.

3. Слага се нахутът, разбъркват се и се посолява на вкус. Сместа се пасира заедно със содата. Прибавя се пенливото вино, разбърква се.

4. Сместа се разстила върху спаначените листа и се завива на руло. Нарязва се на парчета с дебелина 5 см.

5. Нишестето се разбърква с бирата или пенливото вино. Всяко парче се топва в брашно, след това в нишестената смес и се пържи в сгорещеното олио 40 – 50 сек. Сервират се разрязани на две.

6. Цялото руло може да се изпече във фурната, като се сложи в намаслена форма за кекс и се намаже с нишестената смес. Пече се 40 мин. на 180° С. Охлажда се, изважда се от формата и се сервира, нарязано на парчета.

Рецепта и реализация: списание Меню

 

 http://www.menumag.bg/

 


Още:

salata%20s%20karfiol  Зимна салата с карфиол и каперси


minestrone%20s%20gubi%20i%20feta  Минестроне с гъби и сирене фета

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

1,401 преглеждания

Comments are closed.