Развитие на детето в социалната среда (образователна конференция)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

akademiq-za-roditeli

Развитието на детето в социалната среда е еднодневна образователна конференция, чиято задача е да предизвика обществена дискусия с акцент върху социалните умения и развитие на бъдещите  умения на децата от най-ранна възраст до 18 години.

Образованието e необходимо да се разглежда като подготовка за живота, смятат от институт Монтесори. То е свързано не само с овладяване на академични знания, но и с уникалния потенциал на детето да развива самостоятелно мислене, взимане на решения, самодисциплина, морал, умения за комуникация с другите, набор от умения за кооперативност, критично мислене и решаване на казуси.

Събитието ще се проведе на 17 септември – Денят на София, Вяра, Надежда и Любов, от 9:00 до 18:00 часа в Sofia Event Center.

В събитието ще се присъединят международни лектори с изключителен опит като д–р Стийв Хюз, Президент на Американското дружество на педиатрите невропсихолози и член на Global Research Committee, Джудит Орайън, Директор AMI Обучения и Сандра Роменска, Director of training и Senior teaching Fellow in Leadership and Management в University of St Andrews, Шотландия.

Детският психолог Камелия Ханчева ще говори за развитието на уважение, отговорност, творческо мислене и кооперативност в семейството. Венета Нейнска – пианист, педагог и Артистичен директор на Модо България, ще акцентира върху положителното влияние на музикалното образование върху детското социално развитие. Детският писател и пътешественик Петя Кокудева ще се включи с темата: “Пандата е черно-бяла, защото играе много шах, или забравеното изкуство на разговора с деца”.

Като част от конференцията, Стефан Стоянов, заместник-кмет на гр. Пловдив, ще представи как могат да бъдат въведени добрите практики и какви са механизмите за подобряване на качеството на публичното образование за цялостното развитие на личността.

Децата в дигиталната ера и как младите ученици да бъдат подготвени за бъдещето е темата на презентацията на Жюстин Томс, която е признат експерт онлайн комуникации с над 20-годишен стаж.

Програмата включва и ексклузивна за България прожекция на нееднократно награждавания документален образователен филм “Най–голям шанс за успех” / Most Likely To Succeed, който отваря дискусия как днешното училище подготвя децата за уменията на бъдещето и поставя въпросът как тези важни умения в днешния професионален свят могат да бъдат развивани наред с академичните знания. Във време, в което много от наскоро завършилите колежи се озовават без работа или заети с неквалифициран труд, филмът изследва причините за този феномен и предлага възможно решение.

Като съпътстваща на конферентната част, ще има организирани уъркшопи, детски работилници и презентационни кътове със свободен достъп за всички желаещи. Децата също са добре дошли безплатно.

За участие в Образователна конференция: Развитието на детето в социалната среда, можете да закупите в мрежата на Eventim и да се регистрирате на office@imontessori.bg.

Индивидуалните членове и абонираните образователни организации към Институт Монтесори България ползват специални отстъпки от такса регистрация за събития.

akademiq-za-roditeli-konferenciq

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,309 преглеждания

Comments are closed.