Приказката за лека нощ е 8,6 минути

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

prikazka-za-leka-nosht

По-голямата част от децата обичат човекък, който им чете или разказва приказката, да се вживява в нейния сюжет. Когато това се случва, децата запомнят по-лесно и се научават да разказват по-рано.

Продължителността на идеалната приказка за лека нощ е 8,6 минути, в нея децата предпочитат да има дракон, фея и магьосник, а действието да се развива в замък.

Британско изследване, обхванало 2000 родители и децата им, показа, че мнозина комбинират класиките с теми от холивудските филми, с идеята, че така забавляват наследниците си по-добре, пише БТА.

Всеки десети родител обаче се притеснява от творческите си умения. Половината от децата държат разказвачът да се вживява в приказката и да променя гласа си за различните герои.

Децата казват, че им е приятно когато има нещо страшно, но да е за кратко и любимецът им накрая да победи силите на злото. Щастливият край е много важен. Повечето не обичат любовните истории и предпочитат фантастичните.

През август и септември е най-трудно на родителите да накарат децата да си легнат. Те се оплакват, че ваканцията, както и по-дългите дни, променят създадените добри навици.

Много уместно преди началото на учебната година е отново да бъде определен подходящ час за лягане. Четенето на приказка за лека нощ много помага за това.

Децата обичат познатите класики и щастливият край ги успокоява за по-добър сън.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,221 преглеждания

Comments are closed.