Полезни съвети за зимата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

za-zimata

Всички знаем, че през зимата сме по-лабилни и имаме нужда от повече грижи. Има няколко неща, които можем да направим, за да бъдем ние и децата ни здрави през студения сезон и да се чувстваме добре.

Хранете се здравословно

Храненето е важно за всички сезони. Но тъй като през зимата обикновено се боледува повече, трябва да подсигурим хубава и здравословна храна за цялото семейство. Взимайте достатъчно плодове и зеленчуци, които да ви набавят нужното Витамин С, също така яжте и повече ядки, за да имате сила и енергия. Защото храната, това е здраве

Бъдете активни

Има множество зимни спортове, които бихте могли да практикувате – ски, сноуборд, кънки на лед. Ако детето ви досега не е пробвало нито едно от тези неща – сега е чудесният момент. Не забравяйте, че колкото по-малко се научи детето, толкова по-добре за него. Все пак това остава за цял живот.

Мийте си ръцете по-често

Една от най-важните крачки, които може да направите, за да не се разболеете, е да си миете ръцете по-често и да ги предпазвате от микробите. Мийте ги със сапун и топла вода поне 20 секунди. Не забравяйте да си слагате кърпичка, когато кихате и кашляте, а когато нямате такава- покрийте се с ръкава на дрехата ви, а не с ръка.

Облечете се добре

Студените температури могат да причинят сериозни здравословни проблеми, особено при малките деца. Затова обличайте се добре, с по няколко ката дрехи, гледайте децата да не се мокрят или ако се – да не седят дълго време с мокри дрехи.

Без стрес

Не е казано, че зимата трябва да ни носи повече стрес . Напротив, това е чудесно време за игри вкъщи, за творене и забава. Събирайте приятелски семейства, с които да си организирате семейни вечери и се забавлявайте, заедно с децата си.

Гледайте децата

През зимния сезон има повече наранявания, заради заледените улици, затова внимавайте, както вие, така и децата. Бъдете предпазливи и се разхождайте повече по снега, отколкото по заледените тротоари.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,806 преглеждания

Comments are closed.