Подаръци ще има за всички от сърце! (идеи за коледни подаръци за цялото семейство)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

xmas-podaruci

Какво е Коледа без аромат на канела и карамфил, без веселия звън на коледни звънчета, без подаръци?

Същото, каквото би бил рожден ден без торта и розови свещи!

Но, ако на рожден ден подаръци има само за рожденника, на Коледа подаръци получават всички. И малки, и големи, и послушни и по-малко послушни, и момичетата, и момчетата,  че и родителите, и дори родителите на родителите!

Размяната на подаръци по Коледа има дълга история. Началото си тази традиция води още от римско време, когато по време на т.н. Сатурналии – весел римски фестивал, обхващащ няколко зимни празника, на който езичниците от Европа и Близкия изток си разменяли подаръци. Фестивалът бил в чест на Сатурн, богът на земеделието, започвал на 17 декември и продължавал цяла седмица. Подаръците, които си разменяли хората били глинени фигурки, пресни или сушени плодове, ядки и други дребни предмети, изработени собственоръчно. По-късно, по времето на християнството, разменянето на подаръци било свързано със символиката, която религията влага в жеста на тримата влъхви, които поднесли своите подаръци – злато, тамян и миро, на новородения Исус. Независимо от различните настроения и исторически споровете между християни и езичници, празнуването на Коледа постепенно, но сигурно се налага през вековете и се разпространява трайно сред християните, а днес се празнува като най-очаквания и светъл празник от деца и възрастни в целия свят. Една от причините всички да го очакват с такова нетърпение са подаръците, които всеки ще получи.

Времето на Сатурналиите отдавна е отминало, както и подаряването на подаръци само заради жеста. Днес практичните подаръци са в топ-листа на изненадите, които подготвяме за своите близки и приятели. Под практични съвсем нямаме предвид единствено топли чорапи, пухени пантофи, мека пижама или очила за нощно виждане. Макар и да не изключваме на 100% изброените възможности, когато избираме подарък, всеки от нас се стреми той да носи послание. Послание за нежна грижа и здраве.

Козметичните продукти са едни от най-популярните, които избираме за подарък на своите близки. Правим този избор обикновено с  огромно внимание и педантичност. Ще се запитате, защо “педантичност”? Или, какво толкова има да му избираме на един крем за ръце, лосион за тяло, душ гел или стик за устни? А ние, ще ви отговорим, че изборът трябва да е такъв, защото от него зависи здравето и доброто самочувствие на тези, които ще използват избрания от нас продукт.

Има няколко основни правила, който е добре да следваме, когато избираме козметичен продукт за подарък. Ето най-важните от тях:

1. На първо място трябва да сме наясно, че козметика можем да подарим само на най-близките си, с чиито вкусове и нужди сме напълно на ясно.

2. Да познаваме типа кожа и предпочитанията за аромат и вид продукт.

3. Важно е да изберем нежен продукт, с натурален състав, висока безопасност и ефикасност.

4. Когато продуктът е за дете до 7 години, изборът трябва са е особено внимателен и с фокус върху хипоалергенните му качества, да е без сапун и да не дразни очите.

5.  Добрите продукти не съдържат алкохол, етерични масла, консерванти и оцветители, парабени и изкусвени аромати.

6. Качествената козменика не дразни кожата, точно обратното – хидратита я нежно и й помага да остане нежка и мека.

7. Ако не се чувствате сигурни в избора си, потърсете съвет от специалист.

През зимата кожата е особено чувствителна и поради тази причина продуктите, свързани с ежедневната грижа за нея, е необходимо да са избрани внимателно и прецизно.

Какво конкретно можете да изберете, ако сте решили да направите истински безценен подарък на своите близки?

Ето нашият подбор от козметични продукти, на любими марки с доказани и уникални качества, създадени  с внимание към здравето и красотата, с които да превърнете идващите дни в незабравим празник.

За да осъществите успешно вашата мисия за избор на най-подходящ подарък за любимите ви хора, можете да се доверите на специалистите от A-DERMAKLORANE и AVENE

Вижте техните предложения:

A-DERMA

KLORANE

AVENE

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Pages: 1 2 3 4

4,020 преглеждания

Comments are closed.