Млада майка се нуждае от помощ

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
maika-pomosht-rajdane

Тя остава парализирана след вирусна инфекция, причинена от неправилно поставена спинална упойка.

Млади хора от Белене вече трета година бдят над своята приятелка Ирина, която остава парализирана след раждането на сина си. Доскоро лекарите у нас не можеха да поставят дори диагноза. Благодарение на добри хора тя все пак замина за Русия, където беше диагностицирана.

Приятелките й се свързват с болница в Русия. Чрез благотворителни инициативи успяват да съберат 40 000 лв. Благодарение на тях Ирина вече има поставена диагноза и план за лечение. Последиците от вирусната инфекция, причинена от неправилно поставена спинална упойка у нас, руските лекари ще борят със стволови клетки.

Ирина Бучева е на 29 години и датата 12 април 2013 година й поставя тежко клеймо.

„Излизах на разходка с детенцето ми, тогава все още беше на 6 месеца, и както си вървяхме изведнъж ми изтръпна дясната ръка. Аз доста се изплаших, веднага ме закараха в Спешна помощ, след това веднага в Плевен, и за час и половина напълно се обездвижих”, разказа Ирина.

От тогава жената е на легло. В това състояние я познава и синът й Искрен, за когото се грижи семейството на съпруга й.

„Две изречения, които никога няма да ми се изтрият от главата, които ги чувам всеки ден, всяка нощ – едното беше: „Мамо, ти искаш ли да станеш утре да ходим на стадиона и да ритаме топка”, и другото беше: „Мамо ти защо не ме гушкаш, не искаш ли”. Просто тези две изречения ехтят в ушите ми всеки ден и всяка нощ. За тези прости неща се боря”.

„Просто за някакви 20 дни ми вдъхнаха надежда, която тук в България така и не успяха. Чакам промяна постоянно, тук имам усещане, там имам усещане и така”, споделя Ирина за престоя си в Русия.

Лечението със стволови клетки, което ще продължи две години, не се финансира от Фонда за лечение в чужбина. Затова Ирина отново се нуждае от помощта на добри хора.

„Много съм благодарна на нейните приятелки и на всички хора, които ни помагат”, каза майката на момичето.„Това за мен значи ужасно много и много се радвам, че все още има такива хора, които помагат на хора в беда”, каза Ирина и допълни, че си е обещала един ден да се възстанови, да се грижи за детето си и се надява това да стане.

Ако искате да помогнете на Ирина:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА:
Първа Инвестиционна банка BGN BG48FINV91501316514496
BIC- FINVBGSF ИРИНА БОРИСЛАВОВА БУЧЕВА

Телефонен номер за връзка с Ирина – 0886793629

Източник и снимка bTV

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

6,161 преглеждания

Comments are closed.