Откриват площадката на “Маргаритка”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

На 30.05 в 18:30 часа предстои официалното откриване на първата площадка на “Маргаритка” в София, в парк “Гео Милев”, срещу зала Фестивална!

Площадката е финансирана изцяло от проект “Маргаритка”, благодарение на средствата събрани от продажбата на компакт диска към проекта и е дарение към Столична Община. Официалното откриване ще бъде отбелязано с голям концерт, на който ще прозвучат на живо всички детски песнички от компакт диска, изпълнени от Вокална група “Шоколадче” от гр. Лом, Вики от Мастило, Орлин Павлов, Михаела Филева, Мая Бежанска и Тони. Ще има много танци, забавления и подаръци!

Площадката на “Маргаритка” е първа по рода си в България. На нея най-малките ще могат да се забавляват с музикални инструменти, проектирани и създадени за игри на открито. Уредите за игра с музикална насоченост са на световни производители в този бранш, а “Маргаритка” за пръв път внасят подобни в България. Специални конги и каватина са основните музикални инструменти. На площадката ще има и голяма сцена, наподобяваща формaта на пирамида, на която децата ще могат да демонстрират артистичните си умения. Освен сцена, пирамидата ще изпълнява и ролята на пързалка – катерушка. В проекта на площадката е предвиден и батут, а за всички придружители на децата ще има нови атрактивни пейки в скандинавски дизайн.

Старите съоръжения и пейки от определеното място за площадката ще бъдат реставрирани и ще са разположени на разнообразни места в парка. Площадката на “Маргаритка” е съобразена с всички международни изисквания за безопасност.

Добрата воля на кмета на район “Слатина” – Наталия Стоянова, дава възможност площадката да бъде изградена на разкошно място в един от най-хубавите столични паркове – парк “Гео Милев”.

“Маргаритка” е проект, създаден от Виктория Терзийска и Яна Липованска с любов към българските деца, музиката, изкуството и чистите детски усмивки! Той е сбъдната мечта, която ще радва децата с музика и видео и ще помага на родителите.

Едни от най-известните български детски песнички вече се радват на нов живот в компакт диск “Маргаритка”. Те са със съвременен аранжимент и са изпяти от едни от най-известните гласове на нашето време. А “Зайченцето бяло”, “Зеленчуци, който не яде” и “Мама ми купи днес”, които са включени в компакт диска за пръв път имат изцяло авторски 3D анимирани видеа. Аранжиментите на песничките са на Краси Тодоров, а изпълненията на Белослава, Графа, Михаела Филева, Орлин Павлов, Вики от Мастило, Любо Киров, Тони, Вензи, Мариана Попова, Мая Бежанска, Борко Чучков. Всички те, заедно с вокална група Шоколадче от гр. Лом на добра воля и с огромно желание се присъединиха към каузата на “Маргаритка”.

“Зайченцето Бяло”, “Над смълчаните полета”, “Зеленчуци, който не яде”, “Мама ми купи днес”, “Дъга”, “У дома часовник трака”, “Мила моя мамо”, “Чело коте книжки”, “Доволен”, “Балонче хвърковато” и “Родина” са произведенията, които благодарение на “Маргаритка” ще могат да достигнат и заинтригуват съвременните деца. Компакт диска на проекта е прекрасен подарък за всички деца и техните родители и е най-добрата им компания по време на път. Във всеки диск има и караоке версии на всички 11 песнички, прекрасна забавна книжка с текстовете на песничките, интересни истории и стикери на лицата на “Маргаритка” героите – Маргаритка, Биби и Мими.

Анимациите, които “Маргаритка” създава са направени така, че да впечатляват и забавляват най-малките. В създаването на видеата за проекта “Маргаритка”, участват едни от най-добрите продуценти, художници, 3D специалисти и аниматори в България. Работата по видео съдържанието е консултирана и от детски психолози, които съветват за избора на най- подходящите движения, форми, цветове и звуци. За пръв път децата на България имат възможност да се радват на съвременно видео на български език, чието качество по нищо не отстъпва на международното видео съдържание за деца!

Можете да закупите диска от ТУК, както и да се информирате за актуални събития във Фейсбук страницата на “Маргаритка”.

Видеата могат да се гледат ТУК.

ploshtatkata-na-margaritkata-full

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

14,899 преглеждания

Comments are closed.