Оризов пудинг с ябълки (8 – 10 месеца)

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

recipe_1798

Продукти: 

1/2 чаша ориз (може и кафяв)
2 чаши вода
1/4 чаша ябълки нарязани на малки кубчета
1/4 чаша стафиди (по желание)
1/8 чаша кафява захар (също по желание)
2 ч. л. канела и щипка джинджифил

1. Смесете всички продукти в един среден тиган.
2. Оставете на средна температура за 30 мин., докато оризът омекне и сместа стане леко разредена.
3. Разбъркайте 1/8 от млякото с ориза и оставете на огъня още 10 мин. Оставете още малко върху огъня, но следете консистенцията да не стане прекалено гъста.
4. Разбърквайте често, за да не залепне и добавайте още вода или мляко, ако е необходимо.
5. Сервирайте топло, останалата част съхранявайте в хладилник.

Вижте още: 

Тиквено ризото (8 – 10 месеца)

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

5,753 преглеждания

Comments are closed.