Ново лимитирано издание на MyKi ще зарадва малчуганите по Коледа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

За една година детският часовник успя да спечели 40 000 фенове на 3 континента, съобщи производителят Алтерко Роботикс

Snimka 5

Лимитирано издание на детския часовник MyKi ще зарадва малчуганите за коледните празници. Новият модел в черно и червено на любимия часовник на децата е на пазара от няколко дни. Той може да бъде поръчан онлайн на официалния уебсайт на MyKiTM, а от 27 декември ще може да бъде закупен и от магазините на Мтел в цялата страна. Устройството е чудесен подарък за всяко дете от 4 до 10 години за наближаващите празници. С това ново попълнение цветовите комбинации, в които е наличен часовникът, стават четири: синьо-зелено, червено-синьо, розово-жълто и черно-червено.

Snimka 1

Междувременно в началото на този месец MyKiTM спечели първите си фенове в САЩ. Един от най-популярните сайтове за смарт часовници Smartwatches.org класира MyKiTM сред най-добрите детски смарт устройства за 2016 г. и след престижното признание поръчките от САЩ не закъсняха. С този пробив броят на пазарите, на които продуктът може да бъде открит, вече надхвърля 10, а на продадените бройки – 40 000. Прогнозите на Алтерко Роботикс са те да достигнат 50 000 до края на 2016 г.

„Изключително сме горди с резултатите на MyKiTM. Само една година е минала, а вече имаме продажби и позитивни отзиви освен от България, от Сърбия, Косово, Албания, Румъния, Германия, Австрия, та чак до Венецуела и Мексико. Миналата седмица регистрирахме и първите си продажби в САЩ, което е огромен пробив за нас. Все пак това е един от най-големите и пренаситени технологични пазари“, коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. „С новата лимитирана серия се надяваме да зарадваме децата, които са „слушали“, за един от най-светлите празници – Коледа!“ – добави той, като уточни, че новостите около MyKiTM тепърва предстоят.

Продуктът на българската компания е иновативно 3-в-1 смарт устройство: GPS, GSM и смарт часовник. MyKiTM дава възможност на родителите да следят местоположението на своето дете и да комуникират с него 24/7 и така им помага да са по-спокойни относно безопасността му.

MyKiTM e предназначен за деца на възраст от 4 до 10 години и работи със SIM карта. Часовникът разполага с вграден GPS модул и благодарение на него родителят получава информация за местонахождението на детето по всяко време. Данните за локацията се обновяват на всеки 60 секунди в специално разработеното мобилно приложение MyKi Watch.

Предимство на MyKiTM е, че родителите могат да настройват „зони за безопасност“, в които обикновено се движи детето им. Например ако от 8 до 12 ч. детето трябва да е на училище и то не е там в този времеви период, MyKiTM веднага алармира родителя. Също така, ако детето свали часовника, родителят получава нотификация. Друга интересна функция е възможността родителят да получи предупреждение, ако детето се движи с необичайно висока скорост.

Устройството може да осъществява обаждания до 10 номера, които са зададени от родителя през приложението MyKi Watch, а също и да изпраща и да получава гласови и текстови съобщения през чата на приложението. Часовникът разполага и със SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с близък човек при спешен случай. След като бутонът е натиснат, MyKiTM започва последователно да избира въведените SOS номера, докато не се свърже с някой от тях.

MyKiTM е наличен в четири цветови комбинации и за радост на малчуганите екранът е защитен с гумени предпазители във формата на усмивка. Дизайнът му е пригоден така, че да пасне идеално на всяка детска ръчичка. Има мека силиконова каишка, чийто диаметър може да се наглася от 13 до 18,5 см, и тежи само 40 грама. Дисплеят е с OLED осветление, щадящо очите.

Часовникът може да се зарежда през USB, а 400 mAh батерия издържа до 30 часа на постоянна работа. MyKiTM има и EUR1 сертификация и вграден акселерометър, който измерва крачките и активността на детето през целия ден и ги показва в приложението MyKi Watch.

В България смарт часовникът може да бъде закупен от официалния уебсайт на устройството, както и в магазините на Мтел и Теленор.

Snimka 4

За АЛТЕРКО

Холдингът Алтерко е лидер в телекомуникационния сектор в Източна Европа с над 15-годишен опит в сегмента на мобилните услуги с добавена стойност (MVAS). Компанията е със 100% българска собственост, над 100 служители, офиси в България, Румъния, Македония, Сингапур, Малайзия, Тайланд и САЩ, и предлага услугите и продуктите си в още над 10 държави. Холдингът включва 12 компании. Тера Комюникейшънс АД и Теравойс ЕАД са водещи фирми в областта на телекомуникационните услуги с добавена стойност, мобилен маркетинг, SMS промоции и SMS игри в България. Алтерко Роботикс е компания за иновативни решения в IoT сферата. Основна част от продуктите на компаниите в групата на Алтерко АД се разработват и поддържат от българския офис на дружеството. Консолидираните приходи на холдинга за деветмесечието на 2016 възлизат на над 23 млн. лв. От 1 декември 2016 г. акциите на Алтерко АД се търгуват на Българската фондова борса. Борсовият код на емисията е A4L.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4 162 преглеждания

Comments are closed.