Новата учебна година идва с нови изпити за учениците

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

dete-uchi

Новата учебна година ще стартира с нови правила и нови изпити за учениците от 5-ти и 9-ти клас. Съвсем скоро те ще трябва да покажат уменията си по правопис и четене. Това ще се случи с външни оценявания. Правителството е предвидило те да бъдат проведени през октомври и ноември тази година. С резултатите експертите имат за цел да следят нивото на усвоения материал от подрастващите до момента. Причина за тези промени са резултатите от редица международни изследвания, които показват, че приблизително 40 % от децата у нас имат проблем при четенето.

Именно затова експертите си поставят за цел до 2020 година процентът на неграмотните деца да бъде свален до 30.

90% от 4-годишните деца ще трябва да посещават детска градина докато тръгнат на училище.

Лошите резултати, които показват учениците по време на международни изпитвания преподаватели обясняват с многото натрупани проблеми в системата на образованието, но не само в училището, но и в семейството. Има много пропуски в обучението на децата и основни правила, които често затрудняват учениците.

Една от най- честите грешки, които се допускат учениците е членуването на думите. Затруднения децата имат и при разбирането на условията на задачите, които им се дават.

Източник: www.novanews.novatv.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,176 преглеждания

Comments are closed.