Нова апаратура за недоносени деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

baby-hospital-watch-this-007

Два неонатални монитора получи неонатологичното отделение в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен. Те са закупени и предоставени от Фондация „Нашите недоносени деца“ с пари, събрани от коледния благотворителен търг на Дарик и спортно шоу „Гонг“.

Неонаталните монитори за проследяване на жизнените показатели са изключително важни при недоносени деца – чрез тях се контролират жизнените функции и по-специално насищането на кръвта с кислород, с цел избягване на възможни усложнения при кислородотерапията, като увреждания на очите и др. Началникът на неонатологичното отделение д-р Таня Праматарова изрази благодарност за хуманната инициатива и за техниката, която е изключително важна за лечението на недоносените бебета.

„Мониторите идват в изключително подходящ момент за нашето отделение и веднага, още днес, ще влязат в употреба“, добави д-р Праматарова и уточни, че в последните три години процентът на недоносените новородени в Сливен е около 16, с което областта се нарежда на едно от първите места в страната по преждевременно родени деца. От началото на годината до сега в сливенската болница са родени 453 бебета.

При предоставянето на дарението присъства и представителят за Сливен на Фондация „Нашите недоносени деца“ Надя Дренска.

За поредна година журналисти от предаванията на Дарик радио „Ники Кънчев шоу“, спортно шоу „Гонг“, „Дарик кафе“ и сайта Gong.bg, съвместно с Фондация „Нашите недоносени деца“, даряват апаратура за няколко неонатологични отделения в страната, сред които и това в Сливен.

 

Източник: dariknews.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,187 преглеждания

Comments are closed.