• Няма категории

Нестандартни идеи как да зарадваме децата за Коледа

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

sur

Децата с нетърпение очакват коледните празници, които са свързани с много позитивни емоции, прекрасни спомени и… подаръци! Замисляли ли сте се обаче какво е значението на подаръка за едно съвременно дете в сравнение с вашето детство? Детството, в което дори една скромна парцалена кукла беше нещо толкова ценно и любимо. Детството, в което нямаше компютърни игри, таблети, коли с дистанционно управление, скъпи кукли Барби. И някак по-лесно едно дете можеше да се зарадва на подаръка, който получава за Коледа, да го пази и да го цени. Днес, във времето, в което децата са пренаситени от вещи и информация, задачата да им задържим вниманието и да ги накараме да почувстват, че това, което получават, е специално, като че ли е доста трудна.

Представяме ви някои идеи, с които можете да покажете любовта и вниманието към детето си, без те да са свързани с нещо много скъпо и материално:

1. Писмо за Коледа

Ако обичате да пишете, а детето ви е достатъчно голямо, за да може да чете, зарадвайте го с писмо по случай Коледа. Използвайте красива хартия и го напишете ръчно, а не разпечатано на принтер. В писмото можете да споделите на детето си колко много го обичате, колко се гордеете с него и какви са приятните спомени, които ще останат в съзнанието ви от отминалата година.

Във времена, в които писмата на хартия са нещо доста далечно за децата, това определено ще е нещо нестандартно, което вашият малък наследник може да запази като ценен спомен.

2. Ваучер „Време за нас”

Повечето родители са много заети, все бързат за някъде и трудно успяват да прекарат достатъчно време с децата си. Дори и малчуганите да не го показват, това определено създава някаква липса у тях. Какъв по-хубав начин да компенсирате това от един прекрасен нестандартен подарък за Коледа!  За целта направете хартиен ваучер, на който пише „Време за нас” и символично дава право на детето ви да прекарате заедно определено количество време. Можете да оставите детето само да избере мястото, на което да отидете или заедно да обсъдите вариантите.

3. Специална рецепта

Този подарък е особено подходящ за момиченца, които обичат да се навъртат около майка си в кухнята. Ако детето ви има любимо ястие, което вие приготвяте по ваш специален начин, можете да  го изненадате като го сготвите, а на масата да оставите красиво написана рецепта върху коледна картичка. От другата страна на картичката можете да пожелаете нещо мило и съкровено на детето ви.

4.  Ваучер за книжарница

Много деца получават книги като подарък за Коледа или рожден ден, но не винаги това пробужда особен интерес у малчуганите, дори напротив – те възприемат съответния подарък като част от домашното по литература и като нещо, което трябва да прочетат по задължение.

За да събудите истински интерес към книгата у вашия малък наследник, можете да му подарите хартиен ваучер, прикрепен към красива коледна картичка. Така детето само ще си избере каква книга да купи и ще е далеч по-заинтригувано от съответното четиво.

5. Уроци по танци, езиков курс, карта за плувен басейн

Помислете какви желания и интереси има вашето дете. Ако отдавна настоява да се запише на ски, на плуване, на танци или иска да изучава някакъв език, това може да е част от вашата коледна изненада.

6.Билет за концерт, театър или кино

Ако сте усетили силно желание от страна на детето да посети определено мероприятие – някой концерт на любим изпълнител, изложба, постановка или нов филм по кината, зарадвайте го с билет. Важно тук е моментът на изненадата – детето да усети, че сте се интересували от това какво го вълнува и сте се постарали да го осигурите, без да задавате много въпроси или да се налага то да ви подсеща.

Вижте още:

Как да си направим коледно джудже с подръчни материали?

17 важни житейски урока, които родителите трябва да научат

20 вълшебни фрази, с които да изразим любовта към детето си

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Направи с мама

Етикети:

16,198 преглеждания

Comments are closed.