Направи с мама: Красиви картички за Великден

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Децата се вдъхновяват лесно и особено по празници настроението е приповдигнато, което е гаранция, че ако се възползваме от този факт, ще имаме още по-прекрасни и незабравими празници. Дори най-малките могат да сътворят нещо за празничната украса, което да ги настрои празнично само няколко дни преди Великден.

Символите за този християнски празник са много и най-разнообразни, а общото между тях е възраждането на природата и пролетта – идеите са неизчерпаеми.

Особен знак на внимание са ръчно изработените картички, с които децата биха могли да покажат уважението и почитта си към възрастните, с които ще се срещнат през празничните дни или да красят празничната великденска трапеза.

Идеите, които ви показваме са най-подходящи за деца в предучилищна възраст, тъй като те ще могат да ги сътворят почти изцяло самостоятелно, но това съвсем не означава, че не е възможно да помогнем и на по-малките да се справят с тази забавна задача.

Заниманията по изработката на поздравителни картички за всеки празник развиват фината моторика на ръцете и подготвят малките ръчички за занимания като писане и рисуване.

Не отнемайте възможността на детето, независимо колко е голямо, да изяви своите способности и не правете всичко вместо тях. Споделете идеи с децата, покажете как се правят картичките и само, ако децата поискат помощ от вас, само тогава се включете. Добре е да съобразите задачите с възрастта на детето, така че то да се справи и да се радва на постиженията  от творческите занимания.

 1-16

3-15

5-150 6-13

7-11

8-10

9-8

По идея от интернет

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

15,468 преглеждания

Comments are closed.