На море с бебе – пълна лудница!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

baby-on-the-beach

Първият плаж на бебето е много важен и е голямо предизвикателство за доста майки. Според някои специалисти то може да бъде заведено на плаж, когато стане на 2-3 месеца, защото слънцето е много полезно за него, но според други подходящото време може да е чак след като навърши година, пишат от iWoman. Когато и да го заведете, трябва просто да бъдете много внимателни и да спазвате няколко важни правила. Ето ги и тях:

Не водете детето във водата още на първия ден

Неговият организъм е много крехък и му трябват няколко дни, за да се адаптира към климата. Колкото и да нямате търпение да се потопите във водата, изчакайте 2-3 дни преди да го направите с бебето си. Ако прибързате, това може да доведе до обриви, разстройство и дори температура.

Слънчеви лъчи са опасни за кожата

Имайте предвид, че нежната кожа на бебето може да изгори дори когато е под чадър. Облечете го с нещо леко и винаги използвайте крем с висок слънцезащитен фактор. Заведете го на плаж или сутринта, или следобед, защото тогава слънчевите лъчи са най-слаби и има най-малка опасност да навредят на бебето ви.

Носете аптечка

Посъветвайте се с педиатъра си преди да заминете и бъдете много внимателни. Ако случайно детето получи леки изгаряния, купете пантенол и го намажете. А ако се получат мехурчета, незабавно заведете бебето на лекар.

Бебешки грешки с UV защита

Винаги мажете нежната детска кожа с най-високия слънцезащитен фактор. Защитете и онези части, които не можете да намажете. Вземете му шапка с широка периферия, която да прави сянка на лицето му. И въпреки че детето е малко, купете му слънчеви очила, за да предпазят очите му.

Не стойте по цял ден на плажа

Водете го за около час-два, след което ги приберете, за да си почине. Към 17 часа можете отново да го заведете. Малките деца лесно се уморяват и имат нужда от почивка. Ако цял ден е на плажа, вечерта със сигурност няма да се чувства добре.

Ако детето го е страх, не го карайте да стъпи във водата

То ще се уплаши още повече. Оставете го постепенно да свикне с гледката, обстановката и смяната на климата и то само ще пожелае да влезе във водата. Децата обичат да си играят с вода, но морето ги плаши, защото е много голямо. Дайте им достатъчно време, за да свикнат.

Проверете температурата на водата

Уверете се, че температурата на водата е приемлива и чак тогава можете да си позволите да заведете бебето до водата. Първоначално леко го намокрете с вода, за да свикне тялото му, след което постепенно го потопете.

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

14,674 преглеждания

Comments are closed.