“Маргаритка“ и „Приказки без край“ за повече детски усмивки!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

margaritka

“Маргаритка“ и „Приказки без край“ дариха музикални детски съоръжения за игра на открито на педиатричното отделение на УМБАЛ “Канев” Русе и УМБАЛ “Георги Странски” ЕАД Плевен!

На 16.05.2018 г. представители на социален проект “Маргаритка” и националната инициатива “Приказки без край”, официално срязаха  лентата на детския музикален кът за игра на открито, дарение към педиатричните отделения на УМБАЛ “Канев” Русе. За съжаление поради лошите метеоролгични условия в град Плевен, официалното откриване в УМБАЛ “Георги Странски” ЕАД Плевен не можа да се състои.

Специални гости на събитието за откриване на детския кът бяха Яна Липованска, един от основателите на проект “Маргаритка” и Йорданка Димитрова, Бранд Мениджър на Панадол в GSK, които стоят зад инициативата „Приказки без край“.

Музикалните и иновативни съоръжения са специално разработени за общата кауза на двете инициативи и са първите по рода си в България.  Музикални стъпки и светеща, люлееща се пейка, създадени чрез нова технология, ще носят настроение и усмивки на децата, настанени в УМБАЛ “Канев“ Русе и УМБАЛ “Георги Странски” ЕАД, Плевен.

Реализирането на детските музикалени кътове е резултат от съвместната кампания на “Маргаритка” и “Приказки без край”, която стартира през месец ноември миналата година. “Приказки без край” подкрепиха “Маргаритка” и заедно издадоха компакт диск, в който са събрани вече познатите на децата песнички на “Маргаритка” и шест аудио приказки. Изграждането на музикалните кътове за деца е възможно, благодарение на приходите от праждбите на съвместното издание.

Децата от педиатричните отделения на УМБАЛ “Канев”, Русе и УМБАЛ “Георги Странски” ЕАД, Плевен ще имат възможност да се радват на Музикални стъпки, които работят на принципа на специална технология. Тя превръща кинетичната енергия от играта на децата в звук. При стъпване или скок върху която и да е от музикалните плочки, се произвежда кинетична енергия, която ги захранва и така от всяка „стъпка“ звучи любима на децата българска песничка. Светещата пейка е с вградена соларна система, която поема слънчевата светлина през деня и я превръща в меко и топло осветление в по-тъмните часове на денонощието. Музикалните съоръжения, дарени от „Приказки без край” и „Маргаритка”, са разработени от Playground Energy. Чрез тях децата имат възможност   да се докоснат до света на музиката свободно и да развиват психомотрните си умения с игри и забавления.

Проектите „ Маргаритка“ и „Приказки без край“  обединиха усилията си през ноември 2017 , за да дарят още повече усмивки на децата, настанени в различни болници из страната, и на техните родители.  Крайната цел на съвместната инициатива беше изграждането на още музикални детски съоръжения за игра на открито.

И точно половин година по-късно, целта е изпълнена!

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,685 преглеждания

Comments are closed.