Локдаун от петък

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

medical-masks Здравният министър предлага пълно затваряне заради COVID кризата в страната   Към днешна дата и на 14-дневна база са броят на заразените в страната е 2 842 649 лица, а починалите 49 264. България е на 11-о място по заболяемост в ЕС за 14 дни. Нараства и броят на нуждаещите се от интензивно лечение. Това заяви главният държавен здравен инспектор – доц. д-р, д.м. Ангел Кунчев по време на извънреден брифинг в МС. Той обясни, че се удължава противоепидемичната обстановка до края на март.

Затварят университети, училища и ясли, както и ресторанти и нехранителни магазини, няма да има колективни спортни мероприятия и екскурзии. В сряда мерките ще бъдат обсъдени на заседание на Министерския съвет.

„Време е да се обединим в името на живота. Важно е да положим тези усилия, за да запазим хиляди. Ние сме длъжни да направим нужното, за да спасим сънародниците си. Ако мерките дадат резултати на Коледа ще помислим за отхлабване на мерките. Искам да дадем на време на системата“, каза министър Ангелов. Според него тези мерки до Коледа ще дадат резултат.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Новини

Етикети:

3,367 преглеждания

Comments are closed.