• No categories

Лекция „Начало на кърменето и първи дни с бебето” и специален гост | Училище за родители „Фокс”

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

uchilishte-za-poditeli-Fox

След лекциите за бременността и раждането дойде време да поговорим за кърменето. А и какъв по-добър повод да отбележим началото на Световната седмица на кърменето 2017?

Всички знаем, че с раждането на бебето започва цял нов етап от развитието му – вътреутробната му връзка с майката се прекъсва с прерязването на пъпната връв и то започва да се храни самостоятелно, а функцията на хранещ орган се поема от гърдата. Затова може би специалистите наричат кърмата „бялата кръв” – подобно на кръвта, кърмата предоставя хранителни вещества, витамини, минерали, хормони, ензими и други фактори, които осигуряват растежа и развитието на бебето в първите месеци от живота му. На теория нещата звучат яснo, но какви са на практика?

На лекцията „Начало на кърменето и първи дни с бебето” ще ви запознаем с Ася Демирева, сертифициран от международен борд консултант по кърмене (IBCLC). От нея ще научите как на практика започва кърменето и какво е необходимо, за да положите успешно начало на връзката си с бебето в първите часове и дни на взаимно опознаване. Със сигурност тя ще успее и да ви разсмее с примери за ежедневни ситуации от живота с бебето, защото ученето на нови неща с Ася винаги е забавно!

Специален гост ще бъде Мика Стоичкова, която ще разкаже за инициативата „Подари щастие”. Част от проекта е книгата на Десислава Николова „Щастлива и красива бременност като моята”, а ето какво ни сподели Мика за нея:

„Моята бременност се дели на два етапа – преди и след прочитането на “Красива и щастлива бременност като моята”. Страховете от неизвестното и неразположението, бяха заменени с позитивизъм, който се материализира в божествената Миа – за силата, която придобиваш, дарявайки шанс за живот и за благотворителността – ще си говоря откровено с вас на 2 август.”

Книгата ще бъде налична на събитието, а с всички средства от продажбата й ще се закупят кувьози за софийски болници.

На срещата ще имате възможност да зададете своите въпроси към Мика Стоичкова, а ако предпочитате да й ги зададем ние, можете да ни ги изпратите предварително в лично съобщение към Фейсбук страницата на училището.


Ние,
 Първите седем и Училище за родители “Фокс” с радост ще ви очакваме на:

2 август (сряда), 10:30 ч.
София, бул. „Христо Ботев” 95, зала ЕТО (карта)

Лекция:
Начало на кърменето и първи дни с бебето вкъщи
с Ася Демирева, сертифициран от международен борд консултант по кърмене (IBCLC)

Специален гост:  
Мика Стоичкова  с проекта  „Подари щастие

 

Местата са ограничени, затова непременно се запишете в списъка ни с гости тук.

Входът е свободен, благодарение на подкрепата и домакинството на Първите седем!

***

Как можете да стигнете до локацията:

Трамваи № 3, 7, 6, 1 – спирка ул. „Пиротска“
Трамвай № 22-А – спирка бул. „Христо Ботев“
Метро – спирка метростанция „Сердика“ или „Опълченска“
Автомобил – Зелена зона, 1 лв./час.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,921 преглеждания

Comments are closed.