• No categories

Карамелизирани сладки картофи

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Karamelizirani_kartofi_168x233

Японската кухня не е известна с десертите, но между тях има няколко потресаващо вкусни неща като тези батати, които вкусно съчетават горчивината на сусама с тази на карамела, така че цялата сладост на ястието да бъде приятно балансирана.

Необходими продукти за 2-3 порции
300 г сладки картофи
 олио за маслена баня
60 г захар
20 мл вода
1 с. л. черен сусам

Начин на приготвяне
1. Сладките картофи се обелват и се нарязват на неправилни резени с големина 3 см. Слагат се за 10 мин. в студена вода. Подсушават се.

2. Олиото се загрява и картофите се изпържват до златисто. Подсушават се от излишната мазнина.

3. Захарта и водата се слагат в уок и се загряват до карамелизиране. Слагат се картофите и се разбъркват.

4. Сервират се поръсени със сусам върху леко намаслена чиния.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

884 преглеждания

Comments are closed.