“Капачки за бъдеще”, защото “Заедно можем повече”!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

kapachki-za-budeshte

Малко хора знаят, че 1 от всеки 10 бебенца се ражда #недоносено. Още по-малко хора знаят, че 1 от всеки 3 бебенца, което е било в кувьоз, получава увреждане на зрението. И почти никой не знае, че състоянието на кувьозите в малките общински болници е трагично. Или са стари и амортизирани, или просто липсват.

Време е това да се промени!

Всички хора, които събират #КапачкиЗаБъдеще , реално могат го променят това!

Само за първите 11 месеца на кампанията ЗАЕДНО са събрани и рециклирани близо 70 000 кг. пластмаса, а с парите са закупени шест кувьоза, четири от които вече са дарени в отделенията в Червен бряг, Чирпан, Ботевград и Нова Загора.

Предстои другите два кувьоза да бъдат дарени на болниците в Троян и Кнежа.

Очакванията на организаторите е от кампанията тази година да се съберат средства за поне четири нови кувьоза. Кампанията се подкрепя от стотици хора, такива, за които идеята е важна и които искат да помагат и го правят от сърце.

Всеки може да се включи в кампанията по набиране на средства за закупуването на кувьози, които да бъдат на разположение в специализираните  отделения на общинските болници в цялата страна. Можете да събирате пластмасови капачки, които да занесете на 13 април 2019 г. на сборния пункт пред Националния стадион “Васил Левски” в София. Можете да популяризирате идеята сред своите близки, приятели, съседи и да ги поканите на събитието или най-малко са споделите в социалните мрежи за какво става дума.

Колкото повече капачки бъдат събрани, толкова повече кувьози ще има за болниците, които имат нужда от тях и толкова повече недоносени бебета ще имат шанс за добър старт в живота.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,605 преглеждания

Comments are closed.