20 правила за щастливи майки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

maika
1. Когато сте уморена, дайте на детето си четка за коса и му предложете да ви разкраси малко. Когато сте много, много уморена, просто му кажете, че сега сте „Спящата красавица“ и се насладете на заслужена почивка.

2. Заведете своята майка в спа център и по време на релаксиращите процедури й разкажете любимите си спомени от детството.

3. Вземете си топла вана с малкото детенце, помолете съпругът си да ви асистира и се отпуснете максимално.

4. Правете си семейна снимка всяко лято, изкарвайте я на хартия и я закачайте на специално място. Децата ви със сигурност ще ги разглеждат с радост и след години това ще бъде чудесен спомен.

5. Дядо Коледа съществува – запазете магията на Коледа възможно най-дълго. Всеки има нужда от малко вълшебство.

6. Разиграйте сюжета на филма „Шантав петък“ със съпруга си. Разменете си ролите за един ден и се насладете на тотално промененото му отношение, към всичко, което правите.

7. Вървете на плажа, но не през лятото. Забавлявайте се, събирайте камъчета и мидички, а когато се приберете, заедно ги превърнете в красива декорация за дома.

8. Купете си така мечтаното бижу. Ако възникнат въпроси от страна на съпруга ви – кажете, че ще един ден ще го дадете на дъщеря си, а защо не и на снаха си.

9. Водете децата с вас на подходящи представления на живо от много ранна възраст. Ако се притеснявате – просто вземете билети, близо до изхода. Те дори са по-евтини.

10. Използвайте децата като оправдание за неща, които всъщност вие искате да направите. Като например да гледате поредната 3Д анимация, да хапнете бургер или пък да поскачате на батут.

11. Направете кутии със спомени на децата си – какво ще сложите вътре преценете сами.

12. Въведете упражняването на „тихи занимания“ всеки ден. Това са занимания, съобразени с възрастта на детето, които не включват викане, скачане, бягане и крещене. Такива са например, рисуването, оцветяване, четенето на книги и реденето на пъзел.

13. Направете си ден без технологии. Можете да правите всичко, което изключва употребата на телевизор, смартфон, компютър, таблет и други подобни устройства

14. Пуснете си „Сексът и градът“ и с чаша вино в ръка си спомнете за времето, когато бяхте необвързани и най-големият проблем беше дали „Той“ ще се обади. После с усмивка се върнете в реалността, където ви чакат любящ съпруг и прекрасни деца.

15. Измислете си домашна фея. Дайте и име и кажете на децата си, че тя винаги знае дали правят бели.

16. Поне веднъж месечно излизайте с приятелки, за да се позабавлявате и заредите с нови сили.

17. Разпределете задълженията вкъщи, напишете ги на лист и ги залепете на хладилника. Ако имате състезателен дух играйте на точки и нека всеки месец има победител, на който се дават определени права.

18. Позволете на децата си да изявят себе си, гласувайте им доверие, насърчавайте това, което обичат. Приемете, че те са такива, каквито са, а не такива, каквито ви се иска да бъдат.

19. Отделяйте време на съпруга  си и на хората, които обичате. След като роди жената, не трябва да се превръща в отрицание на себе си. Щастливите и спокойни майки имат щастливи и спокойни деца.

20. Вслушайте се в смеха на своите деца, запечатайте всяка тяхна усмивка и всеки ден си повтаряйте колко сте щастлива, защото сърцето ви е пълно с любов!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

221,115 преглеждания

Comments are closed.