Какво не знаят татковците на момченца?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

tatko&dushterq500x400

Когато се роди първата ми дъщеря, нищо не разбирах. След това, повечето ми приятели се сдобиха с момченца. А после се роди и втората ми дъщеря – тогава разбрах!

Разбрах, че аз зная неща, които за татковците на момченца ще останат завинаги непонятни.

И така. Какво разбрах като татко на момиченце?

1. Когато тя казва “мама е красива, а татко е татуиран”, противно на логиката започвам да искам и аз съм красив.

2. Изборът на панталонки всяка сутрин е изключително важен и често много труден. Сякаш има някакво значение, че да се губи половин ден за това – нали вечерта, така или иначе ще са достатъчно изцапани.

3. Научих се да плета плитки и това се случи съвсем естествено и от само себе си някак.

4. Рано или късно идва моментът малката кокетка да ти лакира ноктите на краката. Приемете го мъжки и със смирение на будистки монах. Запазете съпротивата за някой друг път.

5. Въпреки изобретателността и находчивостта ви, въображението на момиченцата е бездънно. Особено що се отнася до имената на домашните любимци – не се опитвайте да я съветвате, и ако вашата принцеса иска да ги назове с имена като Зефирка, Звънче, Пухкава лапка, приемете това без да възразявате и запомнете – това е само началото.

6. Когато каже „Татко“ и ви се усмихне, в този момент вие сте готов да й дадете всичко – пари, апартамент, кола, ризата от гърба си. Всичко! Но, помнете – тя все още не го знае.

7. Когато нощем се събужда и пристига в спалнята, шляпайки с босите си крачета по пода, за да се сгуши във вас в три през нощта, това е любов завинаги.

8. Въпреки вашите ежедневни наблюдения и трупането на опит с нея – вие все още продължавате да не разбирате жените и тяхната логика, но едно със сигурност сте разбрали – животът без тях не би означавал нищо за вас!

 

Текстът е адаптиран от www.womo.com.ua

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

11,685 преглеждания

Comments are closed.