Как ще се извиняват отсъствията на учениците?

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

655-402-bolnica-lekari-zdrave

Личните лекари реагираха остро срещу идеята на просветното министерство отсъствията на учениците по болест да се извиняват с амбулаторен лист.

Класните ръководители не крият, че често получават фалшиви медицински бележки от свои ученици. А оферти за фиктивни бележки, с които по-големите ученици да извинят отсъствието си от училище, не липсват.

За да сложи край на порочната практика, просветното министерство предложи нов начин за удостоверяване на заболяванията в училище – амбулаторен документ, съобщава NOVA.

Тази идея обаче не се понрави на личните лекари. Причината е, че амбулаторният лист съдържа важни детайли за всички здравни проблеми на пациента. Джипитата виждат и друг проблем. Той е, че амбулаторният лист трябва да се подпише и връчи на пълнолетен. Лекарите предупреждават още, че и този документ може да бъде подправен. След недоволството им, от просветното министерство правят крачка назад.

А докато се намери най-доброто решение, училищата имат свободата да избират. Какъв ще бъде новият извинителен документ думата ще има и здравното министерство.

Смяната на бележката с листа не се хареса и на родителите.

източник: nova.bg

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,170 преглеждания

Comments are closed.