Голямото приключение на Малкото Таласъмче

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

deteto-s-knigata3Авторът на „Голямото приключение на малкото Таласъмче“ Никола Райков избира една малко нетрадиционна, но завладяваща, любопитна и вероятно заради това, неустоима форма за представяне на своята книга-игра, предназначена за най-малките.

Николай Райков поставя началото с въпроса: Кое обичат децата повече – играта или приказките? Естествено, дори той самият няма еднозначен отговор на този въпрос и вероятно точно заради това в тази единствена по рода си детска книга играта и приказката си подават лапички и отиват заедно на едно голямо приключение!

С помощта на приказката-игра всеки родител може да развие фантазията на своето дете с близо 100 различни начина. Толкова най-малко са начините да се прочетете тази приказка-игра!

Помогнете на детето посредства 20-те възможни края да разбере как неговите избори променят неговата реалност.

А реалността лесно може да бъде приказка в този уникален експеримент на Никола Райков, издаван и награждаван за научнофантастичните си разкази, фентъзи с български фолклорни мотиви, антиутопия и филмов сценарий. Това е неговият дебют с детска приказка-игра, написана за 3-годишния му син.

Луксозното издание с илюстрации на художници от цял свят ще помогне на вашето малко таласъмче да преоткрива ежедневно света на въображението. Ако обичате Мечо Пух, Приключенията на Лиско и Алиса, лесно ще се влюбите в тази книжка! Вашето дете със сигурност също!

Николай Райков е Лауреат на Булгакон 2013, има Номинация за най-добра книга-игра “Златна Никса” 2014, носител на Награда на участниците в Южна пролет 2014, а също и на наградата за „Най-добър детски фантаст 2013-2014″, “Носител на всенародната любов” на Фондация “Човешката библиотека” 2013 и е номиниран за за “Best creator of children’s SF or fantasy books” – Eurocon 2014, Ireland.

Неговата приказка-игра е най-сваляната детска книга от български автор за 2013.

***

nikolay-raikov vutreshnaНикола Райков е роден на 21 юни 1981 г. в Стара Загора. Завършва информационни технологии в Чикаго, като по време на следването си поддържа сайт за кино рецензии върху американското кино. Започва да публикува свои статии, разкази и повести. Пише кино прегледа на телевизия ММ. Силно разочарован от американския начин на живот и светоглед, веднага след дипломирането си се завръща в България.

Творчеството му получава признание. Късият му научно-фантастичен разказ “Хардуерен проблем” е избран в селекцията на списание “Усури”. През следващата година фентъзи разказът с български фолклорни елементи “Пеперуда”, писан в съавторство с Димитър Стефанов, заема второ място на ежегодния конкурс “Таласъмия”. Няколко месеца по-късно неговият филмов сценарий “ВЛЕЗ” печели наградата за „най-добър филмов проект“ на международния фестивал за кино в Балчик. През следващата година антиутопията “Изневяра” влиза в селекцията на антологията “Секси хоризонти”.

Никола Райков режисира и монтира документални и рекламни клипове и филми, създава графични и уеб дизайни, твори в разнообразни области. От няколко години живее в малко българско селце, далеч от проблемите на големия град, заедно със съпругата си и сина си, за който написва експерименталната приказка-игра “Голямото приключение на малкото таласъмче”. След феноменалния успех на първата книга на бял свят се появява и “Още по-голямото приключение на малкото таласъмче”, с която печели и най-значимата награда за детско творчество в България “Константин Константинов”.

 

„Голямото приключение на малкото Таласъмче“ можете да прочетете на вашето дете напълно безплатно от тук.

А „Още по-голямото приключение на малкото Таласъмче“ от тук.

Засега приказката-игра е налична само онлайн, но можете да си я закупите. Как вижте тук.

 

Приятни приключения!

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,908 преглеждания

Comments are closed.