Как да посрещнем Коледа с ограничен бюджет

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Нулев бюджет звучи несъвместимо с Коледа. Защото Коледа е празник на пищност и разточителство. Но, повярвайте, възможностите да посрещнем празника, при това без да се поддадем на мисли, нямащи нищо общо с празничните, е напълно възможно именно като се опитаме да запазим доброто си настроение, ведри мисли и уважение към себе си и хората около нас.

koleda-bez-budjet


Причините поради, които може да ни се случи „нулев бюджет“ около някой голям празник като Коледа могат да са от най-разнообразно естество.

–          Непредвидени обстоятелства с изправността на дебитната карта по която си получаваме сумите за детски надбавки и майчинство.

–          Забавените плащания в службата на половинката или банков запор на фирмените сметки, за което нямаме никаква вина.

–          Продължителните болнични, които счетоводителката е забравила да отчете навреме в НОИ.

–          Неотложни плащания, които са погълнали добрите ни намерения да похарчим коледните си премии за подаръци и забавления.

–          Комбинацията от съпруга в майчинство и съпруг, който за зла беда е останал без работа точно три месеца преди Коледа.

Горе главата, хора! Всяко уравнение има поне две решение, не забравяйте това и не се предавайте пред финансовите дребни недоразумения, те могат да са само малки пречки, които временно да ви забавят, но не и да ви спрат, стига да сте здрави и да имате верни приятели и близки, на които да разчитате.

Но, най-добре разчитайте преди всичко на себе си и вземете положението в свои ръце.

Ето няколко идеи как да стане това:

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Страници: 1 2

4 278 преглеждания

Comments are closed.