Как да направим слонче от хартия

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

hqdefault

Почти като истинско може да стане слонче от цветна хартия. С хобот, с големи уши и и точно четири крака. Покажете на хлапето как се прави, а след това го оставете да опита само, ако се притеснявате, че е още малко, за да борави само с ножици, вие изрежете елементите, а то нека се заеме с лепенето и сглобяването им.

Тази задача развива сръчността и съобразителността у децата над 3 годишна възраст. Дори първият опит да не е перфектен, поощрете детето да направи повече слончета. Със сигурност всяко следващо ще е по-добре от предното.

Следвайки указанието от приложения клип, и с вашата помощ, разбира се, всяко дете би се справило с тази задача и със сигурност ще се забавлява истински с изработването на едни от любимите животни на всички деца и възрастни. Не случайно го наричат – „Слонът, моят приятел“.

За да направите слонче от хартия ще са ви нужни листове разноцветна хартия, добре е да е малко по-дебела от обикновената, но не картон, защото той е прекалено твърд и труден за огъване, лепило,  телбод, ножичка и пластмасови очички.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

11,229 преглеждания

Comments are closed.