• Няма категории

Горещ шоколад за хладните дни

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

hot chocolate

Нужни продукти:

- 75 г тъмен (натурален) шоколад
- 250 мл прясно мляко
- 150 мл сметана
- 1 шушулка ванилия (може и есенция 1-2 капки или ванилена захар )
- 2 ч.л. захар
- бита сметана, настърган шоколад или какао на прах (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Сложете в подходящ съд млякото, сметаната, начупения на парченца шоколад, захарта и ванилията. Загрейте бавно, като разбърквате непрекъснато, докато шоколадът се разтопи. Трябва да се получи кремообразна консистенция.

2. Разсипете в чаши. Може да украсите с бита сметана, настърган шоколад или да поръсите с какао.

Вкусна идея:

Ако не обичате натурален шоколад, може да го смените с млечен или с пълнеж, но тогава сложете около 100 грама и по-малко захар (даже може и съвсем без). А почитателите на белия шоколад просто трябва да не слагат допълнително никаква захар, той е достатъчно сладък сам по себе си.

В горещата напитка може да добавите алкохол по желание – ликьор, коантро или малко уиски или коняк.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Вкусно

3,971 преглеждания

Comments are closed.