Фотосесиите на открито

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Автор: Иван Ламбрев

Причината пролетта да е любимият ми сезон са много, но една ме изпълва с особено въодушевление – започва времето за детски фотосесии на открито. Харесвам работата в студио, но снимките на открито са голямата ми любов. Те дават стотици възможности за интересни кадри в среда, която провокира децата и тяхното любопитство. Хлапетата се отпускат по-лесно, разсейват се и позволяват да ги снимам максимално естествени, увлечени да изследват света около себе си. И така, сезонът на страхотните снимки на деца и приключения за малки и големи предстои. Затова реших да ви разкажа как протича една детска фотосесия на открито.

Първа стъпка

Свързвате се с мен и заявявате желанието си за детска фотосесия на открито. Обсъждаме къде ще е най-удобно за вас да се направят снимките. Кои са подходящите места.

детска художествена фотосесия

Как се избира мястото за детска фотосесия

Избираме го заедно. Съобразявам се с вашите предпочитания и с това как ще е най-удобно за вас. Лесната достъпност до мястото е от особена важност за клиентите, които искат да направя снимки на бебе на открито.

Мога да снимам във вашия двор или в любимия ви парк. Ако децата ви са по-големи, а семейството ви е с приключенски дух, можем да направим детска фотосесия-приключение. Да снимаме сред маково поле извън града или сред поле с рапица.

детска фотосесия

Кои са любимите ми места за снимки на открито

Когато се търси локация за снимки на открито в града или близо до него, предлагам няколко мои любими местенца в Южния парк, Борисовата градина, езерото Панчарево или парка на Военна академия. Ако родителите нямат конкретно предложение, винаги ги съветвам да се спрат на едно от тях. Те са закътани, с очарователна природа и в същото време са в града, т. е. до тях се стига лесно.

детски фотосесии в парка

Кога се правят снимките

Снимам сутрин или в късния следобед. Тогава светлината е най-мека и подходяща за фотосесия и за художествена портретна фотография. Разбира се, съобразявам се доколкото е възможно с режима на детето и графика на родителите, но държа да снимам в този времеви диапазон. Така резултатът е гарантирано добър.

снимка на дете

Използват ли се аксесоари и реквизит при фотосесии на открито

Разбира се. Разполагам със старинен реквизит (можете да разгледате снимки на части от колекцията ми в статията „Какво е значението на декорацията при фотосесия“), от който подбираме подходящите за вашето дете предмети. Вие самите можете да донесете любимите му играчки и дрешки, с които искате да го снимам.

детски фотосесии на открито

Колко трае фотосесията

Обикновено около 1 час. За това време аз правя около 200–300 кадъра. После ви ги изпращам всичките, с малка резолюция, за да си изберете най-добрите. Разглеждате ги на спокойствие, решавате кои снимки искате, аз ги обработвам и ви ги изпращам обратно, вече с отлично качество.

Детските фотосесии на открито са голяма забава за всички. Често се случва и родителите да се включат в нея. Аз нямам нищо против. За мен важното е да уловя духа на момента, да го запазя за вас.

Обявявам сезонът на детските фотосесии на открито за открит!

Възползвайте се или направете подарък на ваши приятели. Достатъчно е да се свържете с мен и да вземете ваучер-подарък детска фотосесия.

Иван Ламбрев

0877 011901

Фото студио:

Бул. Македония 21

www.lambrevphotography.com

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,590 преглеждания

Comments are closed.