Фондация Карин дом отпразнува 19-ти рожден ден

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

IMG_2261

На 22 юни 2015 г. бе отбелязан рождения ден на Фондация Карин дом, която за изминалите 19 години се превърна в една от най-значимите социални институции в грижата за деца със специални нужди и техните семейства. Карин дом е професионален център, партньор на институциите, обучителен и ресурсен център за работещите в сферата на социалните услуги.

 

Специалистите от фондацията непрекъснато развиват нови услуги, насочвайки вниманието си най-вече към новородените деца – кърмачетата и техните родители, както и към децата с комуникативни нарушения и аутистичен спектър до 4 годишна възраст.

 

Една от основните цели в дейността на фондацията са повишаването на обществената чувствителност и разбиране на необходимостта от социалната интеграция на деца със специални нужди, въвеждане на доказали ефективността си методи на работа и изграждане на партньорска мрежа от организации и институции за подобряване средата и качеството на живот на децата със специални нужди и техните семейства.

 

Кът за кърмене е новата инициатива, която предлага на майките уют и удобство в градината на Карин дом. Идеята е не само да се подкрепи кърменето, но и да се припознае Карин дом като Център, предлагащ услуги за всички деца и техните семейства.

 

Малки+ е новата група за деца с комуникативни нарушения и аутистичен спектър и техните родители, която е допълваща услуга към програма Ранна интервенция. Целта е родителите да участват и на практика да осъществяват интервенциите, като следват насоките и стратегиите, предлагани от специалисти в областта. Децата с аутизъм имат дефицити в общуването, взаимодействието с деца и възрастни и често проявяват предизвикателни поведения, с които родителите трудно  се справят в ежедневието. Родителите се нуждаят от по-специални знания и умения, за да могат да играят и да общуват със своето дете. Това е основното, на което в Карин дом учат родителите на малките деца в групата Малки+ – как да “влязат” в света на своето дете, да взаимодействат и да изградят емоционална връзка с него.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,369 преглеждания

Comments are closed.