Обявиха дървена ваканция в някои общини

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

zima

Заради влошената метереологична обстановка в страната бяха преустановени учебните занятия заради усложнена пътна обстановка, затруднен достъп до учебните заведения, голям брой отсъстващи ученици и ниски температури в класните стаи.

Днес и утре са отменени учебните занятия в осем учебни заведения на територията на две силистренски общини – Тутраканска и Главинишка, съобщиха от Регионалното управление на образованието. В Главиница не работят и детските градини, а в Тутракан има дежурни групи.

Учениците в община Лозница няма да учат до сряда включително, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Разград Ангел Петков. Ваканцията е обявена със заповед на кмета на общината. Трите дни няма да се отучват, ще се преструктурира учебният материал, уточни Петков.

В четири училища в Русенска област няма да има учебни занятия днес, съобщи началникът на Регионалното управление по образование Росица Георгиева. До селата Червена вода, Пиргово и Мечка не е успял да стигне училищният автобус, усложнено е и положението в с.Сваленик. В Семерджиево пък занятията са намалени, заради прекъсване на тока.Обилният снеговалеж стана причина тази сутрин кметът на Оряхово Росен Добрев да издаде заповед, с която отменя учебните занятия в цялата община до 1 март. Причината е изключително тежката зимна обстановка навсякъде в общината. Имаме преспи по 2-3 метра. Най-тежко е положението в село Селановци, където няма и ток“, каза кметът на Оряхово.

От утре също в рамките на два дни ще бъдат преустановени учебните занятия и в училищата в община Дулово.Двете учебни заведения на територията на община Шабла също ще останат затворени във вторник и сряда, със заповед на кмета Мариян Жечев. От общината изтъкват като причини усложнената зимна обстановка и големия брой ученици, отсъстващи от учебни занятия заради заболявания.Редица училища в общини в област Шумен също са преустановили учебните занятия заради лошото време. 27 и 28 февруари са обявени за неучебни дни за всички училища на територията на община Шумен със заповед на кмета Любомир Христов.В община Венец заради навявания е затруднено движението, затова част от учениците, които пътуват от населените места до училище “Н. Й. Вапцаров” в общинския център, не са успели да пристигнат. Учебният процес се преустановява до сряда, съобщи кметът Нехрибан Ахмедова. Останалите две училища в общината – в селата Ясенково и Изгрев, ще продължат заниманията си с ученици.

Цяла седмица пък детските градини в общината няма да работят, защото справката сочи, че има много малко деца.Във връзка с усложнената зимна обстановка, ниските температури и невъзможността за провеждане на нормален учебен процес в училищата и детските градини на територията на община Каолиново кметът Нида Ахмедов обяви за неучебни 27 и 28 февруари за всички училища на територията на общината. Детските градини няма да работят до 2 март. На различни места в останалите общини са свикани кризисните щабове, за да се прецени дали да бъде обявена извънредна ваканция.Училища във Варненска област обявиха дървени ваканции. Със заповед на кмета на Суворово Павлин Параскевов вторник и сряда са обявени за неучебни дни за учениците в града и в Чернево и Николаевка.

Очаква се ваканции да бъдат обявени и в общините Аксаково и Вълчи дол.Заради лошите метеорологични условия и очакваните обилни снеговалежи учениците в Смолян ще бъдат разпуснати във ваканция, съобщи кметът на общината Николай Мелемов. Учениците няма да са на училище от вторник (27 февруари) до 1 март (четвъртък) включително, уточни той. „През следващите дни се очакват обилни снеговалежи и много ниски температури, затова е добре учениците да останат по домовете си”, коментира още градоначалникът.

Освен Смолянска, още три общини в региона пускат учениците в дървена ваканция. Това са Доспат, Баните и частично в Борино. Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев обяви тридневна ваканция за учениците. “В сряда и четвъртък се очакват много ниски температури, нека децата да бъдат по домовете си, и по-добре е да не пътуват при тия условия и да не излизат навън”, допълни Радев. На територията на община Борино, учениците от Ягодина ще стоя на топло у дома три дни. В община Баните в дървена ваканция излизат детските градини и училищата в Баните и Давитково.Заради усложнената зимна обстановка се затварят учебните заведения в седем от осемте общини на територията на област Добрич.

Към момента единствено в община Балчик няма обявена дървена ваканция. В град Добрич със заповед на кмета училищата ще останат затворени утре и в сряда. Възможно е ваканцията да продължи и в четвъртък, ако обстановката остане тежка и температурите паднат още. Неучебни дни са обявени и в община Добричка от 27 февруари до 1 март включително.Двете учебни заведения на територията на община Шабла – в село Дуранкулак и в град Шабла, също ще останат затворени на 27 и 28 февруари.В община Тервел 27 и 28 февруари също ще са неучебни. Детските градини и ясли в град Тервел и три села ще организират работата в съответствие с броя на децата.

Перник отново остана без парно. Заради това кметът Вяра Церовска разпореди да бъдат разпуснати учениците от училищата „Св. Св. Кирил и Методий“, „Св. Иван Рилски“, „Христо Смирненски“, „Д-р Петър Берон“ и „Св. Константин Кирил Философ“ в града.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

4,408 преглеждания

Comments are closed.