Домът на киното със специална селекция от филми за Деня на бащата

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

den-na-bashtata_event

В Деня на бащата 17 юни (неделя), програмата на Дома на киното е посветена на филми, свързани с бащите, мъжките фигури в семейството, духовните учители, които, изгубени или намерени, винаги се явяват като определящи пътя на всеки един от нас.

Програмата включва филмите „Нелюбов“ на Андрей Звягинцев, „Тони Ердман“, „Пророкът от Халил Джубран“, „Да обичаш Пабло“ и „И после светлина“.

НЕЛЮБОВ (12:00 часа)
Женя и Борис са в процес на развод. Насочвайки се към нов живот, всеки с нов партньор, те са нетърпеливи да започнат отначало, дори да има опасност по този начин да изоставят своя 12-годишен син Альоша. До момента, в който той става свидетел на един от техните скандали и изчезва.

ТОНИ ЕРДМАН (14:05 часа)
Забавен баща се опитва да възстанови връзката с дъщеря си, създавайки бляскаво алтер его и представяйки се за житейския учител на нейния изпълнителен директор.

ПРОРОКЪТ от Халил Джубран (17:00 часа)
Пророкът” на ливанския автор Халил Джубран е един от най-популярните сборници поезия, вдъхновил милиони читатели и преведен на над 40 езика от първата си публикация през 1923 г. Вечните стихове са представени в нова, запленяваща форма в анимационната антология на режисьора Роджър Алърс („Цар Лъв„).

ДА ОБИЧАШ ПАБЛО (18:45 часа)
Животът на прочутия Пабло Ескобар.

Във филма, базиран на книгата на дългогодишната любовница на Ескобар Вирджиния Валехо, виждаме възхода и падението на наркобоса от гледна точка на жена, която е обвързана интимно с него.

И ПОСЛЕ СВЕТЛИНА (21:00 часа)
Поглед в сложния вътрешен свят на 16-годишния Павел, емоционален и чувствителен младеж, който мечтае да стане ученик на своя идол – енигматичния френски художник Арно. Пътят към целта го среща с множество различни персонажи и го отвежда към самопознание и съзряване.

Денят на бащата е празник, който чества бащинството и в повечето държави се отбелязва през третата неделя на месец юни. Денят е повод да обърнем внимание на общуването между поколенията, връзката с родителите и да си припомним за ценностите, които са ни предали и грижата, с която са ни дарили.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,607 преглеждания

Comments are closed.