Домашната картина на една карантина

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
ves1
 

Ден 3-ти

(от официалната изолация преди това си бяхме в неформална такава, заради грипна ваканция)

1. Забелязвам изключителна креативност в детето си, играем на всякакви неподозирани до момента игри.

2. Щастлива съм – преди чистех всеки ден и много приятели смятаха, че не съм много в ред, сега чистя два пъти на ден и ми е толкова хубаво, че не ми пука, кой какво мисли за тази ми дейност. Това е лично отклонение – моля не го вземайте за пример на каквото и да било.

3. Мога да спя, когато реша – нямам режим, не тичам за детската, не закъснявам за никъде, защото от стола в кухнята до дивана в хола ми отнема между 1 и 6 мин. – пробвах различни варианти.

4. Злоядото ми дете в момента яде по минимум 8 пъти на ден! Маме, сега ли точно, нали уж сме пестеливи и … Радвам се, поради запас от плодове и зеленчуци (за не повече от 2 дни, не се презапасяваме с пресни плодове и зеленчуци, колкото да имаме за 3 дни поредни поне. Да, имаме консерви, брашно – те са в графата за 10-14 дни), вече любими са ни броколи, авокадо, киви. Банани, цитрус, ябълки и моркови си хапваше и преди – сега обаче ги иска по 4 пъти на ден!

5. Преминах през поне 18 състояния на духа, тялото не бих казала – все си е такова, ма 3 дни са все пак. Смях се, ревах, танцувах, мълчах, написах сценарии за бъдещи кариери и възможности и обратното, смятах финанси, писах списъци, виках наум, гледах в 5 точки, беше ме страх, после бях много куражлия, нямах сън, имах сън …to be continued

6. Физически – след 3 тренировки у дома, детето вече ме ръчка да правим упражнения все повече и повече. Сега прекарваме поне 50 мин. в някаква форма на гимнастика. (имала съм гири, топка, ластици, торби с пясък у нас

 

Автор: Вес Г. (продуцент в карантина, майка, собственик на Скарида (котката)

 
FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,100 преглеждания

Comments are closed.