Дестинация: Към родилното

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 podgotovka za rodilnoto

Стилът е нещо, което ние жените носим със себе си точно както си носим всичко останало – косата, ключовете за колата, доброто настроение, новата рокля… Жените със стил никога не забравят за него, никога не го оставят да си почива през уикенда или в дните, когато се успиват за работа. Стилът е част от нас, с която никога не се разделяме и която носим като част от гените си. Стилни през деня, докато сме на работа, в парка, докато се разхождаме, в периодите, когато сме качили няколко килограма в повече, в дните, когато се чувстваме зле, както и в дните когато се чувстваме добре.

Един от най-приятните периоди да покажем различното лице на нашия стил е бременнността. Да, високите токове отстъпват на сладки балеринки, а елегантните панталони правят място за сладки рокли и туники. Има начин да запазим стила си и в най-емоционалните моменти – когато се насочваме към родилното отделение, в края на дългите 9 месеца. Как?

Да започнем от събирането на багажа. Никога не подценявайте значението на добре събрания багаж за болницата. И за да сте сигурни, че няма да забравите нещо важно, го направете още в края на осмия месец. Правилно направения списък и подреден сак ще ви осигури незаменимо спокойствие и сигурност в дни на емоции и вълнения. Престоят ви в болницата ще продължи между три и пет дни, но погледнато в емоции и събития, ви предстои дълго пътешествие, през което можете да преминете изглеждайки красива и спокойна.


podgotovka za rodilnoto

Откъде да започнем?

Имайте предвид две неща – това, което ще виждат посетителите и персонала, е вас от талията нагоре. Всичко на юг от тази граница ще добре завито под одеалцето и ще има нужда от комфорт и почивка. За целта ви трябва красива и топла жилетка и красива и мека нощница или пижама. Всичо останало от добре подредената ви чанта е:

 • Още пижами или нощници, с които да се преобличате при нужда;

 • Мек шал или връхна дреха, в случай че усетите хлад – след раждането на много жени им е студено, заради главоломния обрат на хормоните. Дългият халат върши страхотна работа, особено когато става дума за ходене напред-назад по коридорите;

 • Очила и лещи, плюс разтвор и контейнер;

 • Хавлия и чехли за банята;

 • Пантофки – краката ви ще искат да се чувстват комфортно топли в болницата, а допирът с болничния под определено не е приятен;

 • Козметичния ви несесер – четка и паста за зъби, крем за лице, крем или масло против стрии – кожата ви е под сериозен срес в дните след раждането;

 • Малък набор от гримове като гланц за устни и маскара и руж – защото ще дойде време за изписване и правене на снимки, знаете;

 • Бельо (сутиени за кърмене и комфортни бикини, повече бройки);

 • Документи – лична карта, здравна карта, обменна карта от консултацията, родилен план и медицинска информация;

 • Гребен и някаква козметика за коса, с която да пригладите непослушните краища;

 • Сет от дрехи за изписването, на което трябва да сте бляскави, каквито винаги сте. Търсете нещо удобно и красиво – туника и клин или някоя мека рокля;

 • Кутия шоколадови бонбони или бисквити за посетителите ви. Можете да бъдете добра домакиня дори и когато сте в болницата, нали така. Пригответе нещо малко и стилно, с което да посрещнете гостите си. Ще оставите отново страхотно впечатление.


podgotovka za rodilnoto

Не забравяйте и нещо за четене, слушане или гледане – списания, книги, релаксираща музика – сега може да ви се струва прекалено, но в болницата понякога времето тече много бавно.

Не забравяйте и някоя малка и скъпа вещ – снимки или свещи – които да ви напомнят за дома и семейството. Нещо, с което да превърнете болничната стая във ваше пространство. Понякога стерилната обстановка в болниците идва в повече, а вие и вашето бебе ще искате да се чувствате добре и у дома си още от самото начало.

И накрая едно уточнение – добре събраният багаж е просто страничен комфорт. Той няма да предотврати емоциите, през които неизменно ще преминете. Затова ги изживейте на максимум – това са миговете, очертаващи границите на женската ви природа и се случват веднъж-два пъти в целия ни живот. 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Раждане

5,057 преглеждания

Comments are closed.