“Ден на майката” с богата програма и вход свободен във Военноисторическия музей

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

den-na-maikata.1

Националният военноисторически музей ще е домакин на “Ден на майката” на 25 ноември 2017 г., от 10 до 18 ч. Това се случва след огромния успех на организираният преди време “Ден на бащата”.

Арт ателиета, музика, танци и игри ще забавляват децата и родителите им, които ще изберат да посетят музея тази събота.

Ще има демонстрация на рисуване върху вода – т.н. техника “ебро”, децата ще оцветяват камъчета, всички деца ще си тръгнат с онова, което са сътворили лично с ръцете си.

Ще има и работилници за бижута от мъниста, както и за месене на хляб.

Уроци по народни танци, таекуондо с техники за самозащита и смехотерапията са предвидени за децата и възрастните, с които те ще посетят музея.

За любознайковците е предвидена семейна игра с въпроси от областта на историята, а почитателите на модерните технологии ще управляват роботи по специално подготвено трасе с препятствия.

Артистичните умения както на майките, така и на децата ще бъдат провокирани от театър на движенията – завладяваща комбинация от песни, танци и актьорски игри. Музикалното пътешествие ще продължи с фрагменти от бродуейския мюзикъл “Ани”, в който публиката ще бъде предизвикана да се включи и да стане част от героите на сцената.

Предвидена и лекция от професионален психолог, който ще запознае присъстващите с типовете майки и ще говори за ролята на свръхзагрижените и обсебващи родители за формирането на рисково поведение у децата. Ще има и лекции за здравословното хранене и за грижа за детската кожа.

Всички присъстващи ще имат възможността да гледат и куклената постановка “Кой ще бъде цар?”

ВХОД СВОБОДЕН!

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

2,786 преглеждания

Comments are closed.