“Да прегърнем дете” – медицината и изкуството в полза на най-малките

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

nedonoseni-bebeta-k

Медицински форум на тема “Колегиум медикум – От зачатието до първата глътка въздух” ще се състои в София на 4 април 2020 г. в Музея “Земята и хората”.

Всички събрани средства ще бъдат предоставени на сдружение “Да прегърнем дете”, в подкрепа на деца в риск.

В програмата на форума са включени 25 лектори от различни специалности. Освен водещи български специалисти, участие във форума вече са потвърдили и лекари от чужбина.

На място и чрез онлайн връзка ще участват медици от Румъния, Австрия, Виетнам, Перу, Бразилия и др.   Целта на събитието е една: Да бъдат обсъдени всички проблеми, през които би могла да премине бременната жена, докато стигне до момента на раждането, съобщава организаторът на форума акушер-гинекологът д-р Славяна Галева от общинската болница “Шейново”, цитирана от БНР.

По време на събитието медици ще се представят и чрез различни сфери на изкуството, а целта е събраните средства да бъдат предоставени благотворително на деца в риск. Освен медицинската част от форума, на него ще бъдат представени и картини, създадени от лекари в различни сфери. Част от медиците ще се представят и с музикални произведения, допълва д-р Галева.

Подобен благотворителен форум се прави за първи път у нас, а идеята се е родила съвсем спонтанно, обяснява д-р Галева: “Искахме да направим форум, който е различен и да съберем на едно място хора със знания не само в областта на медицината, но и в областта на изкуството. Водещото е науката, но искаме да има и такъв подтекст, да бъде обвързано и с благотворителност. Идеята ни е всяка година каузата да бъде различна.”

Източник

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,444 преглеждания

Comments are closed.