Да порисуваме с пръсти с боички от храна

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

paint

Кое дете не обича да рисува? А кое дете не е опитвало вкуса на боите, като ви хвърля в ужас дали няма да му стане нещо? За да сте по-спокойни, когато детето ви потопи пръстчета в боите, а след това ги налапа, ви предлагаме да си приготвите домашни безопасни бои от храна.

Необходими продукти за приготвяне на боя за рисуване с пръсти, направена от храна:

  • ½ чаша царевично брашно
  • ¼ чаша захар
  • 2 чаши студена вода
  • Оцветители за храна

Приготвяне:

Смесете царевичното брашно и захарта. Бавно добавете водата, докато бъркате. Разбъркате добре. Сложете сместа в тенджерка на котлона. Оставете на среден огън за около 5 минути или докато сместа се сгъсти като гел. Бъркайте през цялото време.

През първите 4 минути сместа изглежда доста течна, после се появяват мехурчета, което ви кара да се замислите, че не правите нещо както трябва. Спокойно! ИЗВЕДНЪЖ всичко се подрежда и сместа започва да придобива точния вид и трябва да я свалите от котлона.  

Разделете сместа в няколко съда и добавете по няколко капки боя за храна във всеки, за да получите различен цвят.

Тази боя може да не е най-вкусното нещо, но ако детето ви си хапне от нея, поне мопже да сте спокойни, че не е токсична.

Сега остава да осигурите и платното. Би могло да е лист хартия, но още по-забавно и „здравословно” за килима и мебелите ще е, ако използвате парче амбалажна хартия, стар чаршаф или друго, което няма да ви липсва. Всъщност…бихте могли да си направите нови, по-весели пердета за детската стая, ако не ви е жал за старитеJ

Забавлявайте се!

Вижте още как да си направите домашен пластелин

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Забавно

4,545 преглеждания

Comments are closed.