Операция ”Плюшено мече” – за децата в неравностойно положение

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

 

plusheno_meche

Операция “Плюшено мече” е доброволческа инициатива, която поставя скромното си начало през 2007 г. с един дом за деца в неравностойно положение в Бургас. Главната инициаторка е Михаела Стойкова, която, малко по малко, с помощта на доброволци, дарители и съмишленици, превръща това вълшебство в реалност и във все по-мащабна кампания. Тази година ”Плюшено мече” навършва цели 8 години и за пръв път благотворителната кампания ще обгърне цяла България! За тази цел работят 28 екипа, разделени по области в страната. Ще се посещават институции като Домове за деца лишени от родителска грижа, центрове за настаняване от семеен тип, дневни центрове за деца с увреждания, дом ”майка и дете” и SOS селища.

Как работи системата: Всяко дете от институция пише писмо до Дядо Коледа, в което споделя какво би искало да получи за Коледа. Списъците с желаните от тях подаръци се публикуват на фейсбук страницата на доброволческата инициатива, като всяка област от страната има собствена фейсбук страница, за улеснение на дарителите и на организационната работа като цяло. Всеки дарител избира за кое дете ще закупи подарък, опакова го красиво, надписва го и го предава в пункта за съответния град.

За цялата област Благоевград, събирателният пункт е в град Симитли, ул. ”Христо Ботев” 25, сградата на ПК ”Македония” или до ОФИС СПИДИ гр. Симитли, ул. ”Христо Ботев” 37. Операция ”Плюшено Мече” от 3 години работи изцяло само с нови подаръци и дарения (изключение правим само за скъпа техника и оборудване). Всеки наш дарител сам купува и изпраща подаръка за даденото дете.

Подаръците трябва да са прилежно опаковани и надписани с името на детето, годините, дома и областта. Всеки изявил желание може да присъства на подаряването на подаръците по домовете.

Целта е не само децата да получат подаръци, но и да бъдат зарадвани, да почувстват атмосферата на празниците, да се запознаем с тях и да общуваме заедно. Който иска да се включи в инициативата и да помогне, може да посети фейсбук страницата на събитието, където ще намери цялата необходима информация.

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,833 преглеждания

Comments are closed.