• Няма категории

Черна дъска за бележки

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Имате ли домакински неща, които някак си не ви се хвърлят, по-скоро са гладки, но не можете повече да ползвате по предназначение? Ако имат и опция за закачане на стена, значи са идеални за нашите цели.

Идеята ни предоставиха:

100 ovce  
   http://elia100sheep.blogspot.com/


Тук са използвани дъски за рязане. Едната е пукната, другата много трудно се почиства и вече не се използват … за рязане.

На практика всичко, което е гладко и по възможност с хубава форма ще свърши работа и може да бъде превърнато в „черна” дъска.


Какво ви трябва:

- Обичана от вас вещ, която вече не използвате, колкото се може по-гладка
- Боя за черна дъска „Marabu” (продава се в две разфасовки, това на снимката е голямата (която всъщност е доста малка, но до сега е покрила около метър и нещо на метър и повече площ два пъти и има още)
- Четка
- Черна блажна боя (в случай, че ще боядисвате нещо, което ще „глътне” много боя, или което е гланцово, хлъзгаво и т.н., например фазер, тенджера, метал и т.н. Целта би била да не хабите напразно боята за черна дъска, защото е доста по-скъпа, а да минете „първа ръка” с блажната боя и да подготвите повърхността за „последна ръка” със специалната боя)
- Ще са от полза и гумени ръкавици, хартии и всякакви защитни материали


Директно боядисвате върху дърво с боята за черна дъска или първо с блажната, изчаквате да изсъхне напълно и накрая с боята за черна дъска. Гледате да покрие плътно. 

 


Изчаквате да изсъхне и си набавяте тебешири. 


Има два варианта: ако повърхността ви е от по-гладките (тази не е съвсем от тези), може да използвате модерните напоследък течни тебешири, които имат ярък и контрастен плътен цвят … или – можете да се върнете в хубавото „едно време” и да си купите обикновени такива.

Ако повърхността е с повече прорези (като тази на снимката), е по-добре да не използвате течния вариант, защото по-трудно се чисти.


Вижте още от „Направи с мама“:

painted-face   Домашен карнавал. Как да си направим бои за лице

   Цуру: Японският жерав

   Свържи точките

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Публикувано в: Направи с мама

5,471 преглеждания

Comments are closed.