„Безценни приказки“ от деца за деца

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

prikazki

Платформата „Безценни приказки“ кани всички малки мечтатели да развихрят въображението си и да напишат своята приказка. Много скоро детските безценни приказки ще заживеят свой живот между кориците на цяла безценна книжка – книжка с „Безценни приказки”. А тя ще стигне до деца, които си нямат родители, но имат нужда от вълшебство, обич и приятели.

Вълшебни са думите, с които авторите на идеята й дават глас и чрез която деца на различна възраст ще се вдъхновят и ще запишат своите собствени безценните приказки, в които първо те самите най-силно са повярвали, за да им повярват и другите:

„Мечтаеш да си имаш вълшебна пръчица, нали? Или да си магьосник със супер сили, които да правят чудеса? Не знам дали някой ти го е казвал, но ти можеш да правиш вълшебства, само дето не го знаеш. Достатъчно е да се усмихнеш и всички около теб се усмихват. Виждаш неща, които възрастните не могат. За нас облаците са облаци, но за теб те са динозаври, автомобили, риби и други причудливи същества. Ти имаш достъп до приказния свят на магията. Ти живееш в приказка и си добрият герой в нея.“

Вие и вашите деца можете да слушате изпълненията на приказките всеки ден в www. prikazki.bg , а също и в сайта на първото детско радио у нас – Радио Фемили!

А ето как може да започне една приказка!

„Имало едно време едно малко момиченце, което се казвало Калина. Била толкова игрива, че дори и плитките й били палави… Един ден майка и и прочела приказка,  написана от друго дете. Калина грабнала думите, заиграла  с тях и си представяла, че така си играе с детето, което е написало тази история. Вече имала още един приятел. Толкова й харесало, че поискала и тя да напише приказка, която някое друго дете да прочете…“

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

3,055 преглеждания

Comments are closed.