AVON събра 1 милиард долара за благотворителност в глобален план

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
e48fbba4fa02c075c824ba296df250c6_big

За 15 години в България кампанията „От любов към живота“ е набрала 1 500 000 лв.

Avon и Фондацията за жени достигнаха невероятните 1 милиард долара дарения за благотворителните каузи „От любов към живота” и „Говори открито срещу домашното насилие” в световен мащаб. Към днешна дата от Аvon са вдъхновили около 175 милиона души да се включат в каузите срещу рака на гърдата и домашното насилие, а помощта на Фондацията е достигнала до 30 милиона души чрез дарения и програми за подпомагане.

„От основаването на Avon преди 130 години, компанията се стреми да даде безкрайни възможности на жените, вдъхвайки им увереност в себе си, финансова независимост и подобрено здраве и превенция”, споделя Шерил Хайнонен, президент на Фондацията за жени на Avon. ”Нашите Представители и техните клиенти са в сърцето на това постижение от 1 милиард долара. От името на Avon и Фондацията за жени, им благодарим.”

В България общата сума е 1 575 000 лв., от които 1 500 000 лв. за кампанията „От любов към живота“. С тях са осъществени над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледа на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата – мобилен мамограф и ехограф, ехографска апаратура за 7 болници в страната. Последното дарение от 100 000 лв. е за програмата „Бъди до мен“, която ще осигури психологически, юридически консултации и групи по взаимопомощ за жени с рак на гърдата, техните семейства и приятели, практическа и информационна подкрепа по време на цялото лечение, както и профилактични прегледи. Програмата предстои да стартира през месец юни 2016 г.

От началото си през 2011 г. до сега, кампанията „Говори открито срещу домашното насилие“ у нас е дарила 75 000 лв. на своя партньор в България. Сумата е помогнала на над 1000 жени да получат психологически и юридически консултации със специалисти, а през 2015 г. част от средствата подпомогнаха обзавеждането на първият кризисен център в Димитровград. Набраните средства тази година ще се използват за стартиране на денонощна специализирана телефонна линия за жертви на домашно насилие, която се очаква да бъде активна през ноември 2016 г.

***

За AVON
AVON е компания, която почти 130 години застава зад красотата, иновациите, оптимизма и преди всичко – в подкрепа на всяка жена. С годишни приходи от почти 9 милиарда долара, AVON предлага продуктите си чрез над 6 милиона активни независими Представители в целия свят. Продуктовата линия на компанията включва козметика, аксесоари и продукти за дома, разпределени в добре познатите козметични серии AVON Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques и други. Повече за AVON и продуктите може да научите на адрес www.avon.bg, както и на Facebook страницата на компанията – https://www.facebook.com/AVONbulgaria.

***

За кампанията на Avon срещу рака на гърдата в България:
Благодарение на последователните усилия на Аvon информираността по темата и достъпната ранна диагностика на рака на гърдата непрестанно нарастват. За 14 години в рамките на кампанията „От любов към живота” са дарени близо 1 500 000 лв., осъществени са над 30 000 безплатни профилактични и диагностични прегледи на жени в цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рака на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехограф, както и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с близо 3800 нови случая. Усилията на кампанията до този момент са насочени предимно в посока профилактика на българката, защото ракът на гърдата е 100 % лечим, ако бъде открит навреме.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,242 преглеждания

Comments are closed.