Арт Ваканция на Витоша 2017 – изложба, концерт и късометражен филм

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Music-Play_Art-Vacation-5

Светът е шарен и красив, а разнообразието от цветове и форми може да бъде изразено във всяка една рисунка или творение на изкуството.“

С тези думи започна за трета поредна година Арт Ваканция на Витоша 2017г. в слънчевия Детски Екостационар „Бели Брези“. Това е проект на MUSIC PLAY, който обхваща три сфери на изкуството и ги представя на деца от различни възрасти.

Седмица 1 (17 – 21 юли), беше посветена на Рисуването и Приложните изкуства. В нея професионалистите от Арт галерия Факири показаха на децата разнообразието от възможни интерпретации на природни теми свързани с планината, екологията и опазването им. Децата се запознаха с няколко разнообразни и забавни техники и изразни средства на пластичното и изобразителното изкуство.

Седмица 2, (24 – 28 юли), ни пренесе в света на Киното. Талантливите Яна Титова и Александър Алексиев влязоха в ролята на ментори. С тях децата научиха детайли от кухнята на малкия и големия екран. Беше пресъздаден целият процес, от измислянето на сценария до монтирането на заснетите кадри. А крайният резултат е чисто нов късометражен филм, чиято премиера очакваме през месец септември.

Арт Ваканция на Витоша завърши с концерт и Седмица 3, посветена на Музиката, (31 юли и 4 август). Малчуганите разбраха повече за ритъма, нотите и любопитни факти за известни Композитори. В компанията на нови приятели и сред прекрасната планинска атмосфера изучаваха различни музикални инструменти, участваха в оркестър и получиха възможността да създадат музика по изцяло електронен път със Sound Ninja Academy.

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

1,343 преглеждания

Comments are closed.