„Алея на книгата“ стартира с рекорден брой участници този септември в София

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

_Visual_Aleya-na-knigata-SofiaС рекорден брой участници на 10 септември 2019 г. в София започва поредната „Алея на книгата“.

Десетки издателства и книгоразпространители ще вземат участие в  седмото издание на най-голямото пътуващо изложение „Алея на книгата“, което тази година ще се проведе под надслов „Книгите се броят наесен“.

Официалното откриване е събитието ще е на 10 септември 2019 г., вторник, от 17:00 ч., в Литературния кът, разположен в пешеходната зона на бул. „Витоша“ до паметника на Алеко Константинов.

_Photo_Aleya-na-knigata-Sofia

За доброто настроение на всички присъстващи ще се погрижи Джаз формация „София“.

Алея на книгата ще продължи до неделя, 15-ти септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 ч.

Книжното изложение на открито вече успешно премина през градовете Пловдив и Варна и е част от Календара на културните събития на Столична община за 2019 г. В столицата белите шатри традиционно ще очакват читателите и приятелите на книгите в пешеходната част на булевард „Витоша“, от пресечката с бул. „Патриарх Евтимий“ до ул. „Узунджовска“.

Над 70 от водещите български издателства и книгоразпространители ще представят новите си заглавия в общо 23 шатри. Както всяка година, Литературният кът на Алеята ще бъде сцена на богата културна програма, включваща премиери на книги, срещи с автори, издатели и преводачи, игри и работилници за деца.

Достъпът до програмата е свободен.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

826 преглеждания

Comments are closed.