• No categories

5 лесни рецепти с авокадо

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo
Caesar-Salad


Авокадо дресинг за зелена  салата

Продукти:

1 добре узряло авокадо

5 скилидки чесън

2 с.л. пресен лимонов сок

1 ч.л. ябълков оцет

3/4 чаша вода

1 ч.л. дижонска горчица

1/2 ч.л. морска сол

2 с.л. хранителна мая

Смесете всички съставки и пасирайте на висока скорост в блендера, докато получите идеално гладка смес, с която залейте предварително приготвената салата.

 

Avocado_soup


Топла супа с авокадо

Продукти:

1 малка глава лук

2 скилидки чесън

½ ч.л. прясно смлян джинджифил

щипка сухо чили

пресния сок от 2 лайма

10 листа прясна мента

3 средно големи плода авокадо

1 чаша вода

сол и черен пипер

студено пресован зехтин

Сотирайте лука и чесъна в загретия зехтин, прибавете джинджифила и чилито. Прехвърлете в блендер заедно с авокадото, разредете с топла вода, пасирайте и прибавете сол и черен пипер на вкус. Върнете в тенджерата и кипнете супата. Накрая прибавете сока от лайм. Отделно стрийте в хаванче листата от мента с з с.л. зехтин и поръсете готовата супа непосредствено преди да сервирате.

 

Green-goddess-rice


Задушен карфиол с авокадо и босилек

Продукти:

1 глава карфиол

1/2 ч.ч. гхи или зехтин (по избор)

1 авокадо

1 чаша пресен босилек

1 лимон

4 супени лъжици зехтин

сол и пипер на вкус

Почистете и измийте карфиола, смелете го в пасатора, докато парченцата станат с големина на оризово зърно. Загрейте маслото в голям тиган до средно висока температура и изсипете вътре смления карфиол, добавете сол и черен пипер, запържете, докато омекне – за около 10 минути.

През това време пасирайте авокадото, босилека, зехтина, водата и лимоновия сок до идеална гладкост в пасатора. След като карфиолът е готов, свалете от котлона и залейте с авокадовия дресинг. Разбъркайте добре и сервирайте.

 

Avocado-Mayo


Майонеза с авокадо

Продукти:

2 авокадо

3 супени лъжици студено пресован зехтин

2 супени лъжици лимонов сок

2 супени лъжици вода

1/2 чаена лъжичка морска сол

Обелете и почистете авокадото и го смесете със зехтина, лимоновия сок, водата и солта. Пасирайте за 30 секунди.

Можете да добавите ½ ч.л. чай матча на прах, който ще обогати майонезата с допълнителни антиоксиданти, а вместо лимонов сок можете да използвате няколко клонки кориандър.

Тази майонеза можете да съхранявате в хладилника няколко дни и да използвате за овкусяване на салати и други ястия без притеснения от излишни калории.

 

Avocado-Ice-Cream-Recipe


Авокадо сладолед

Продукти:

2 плода авокадо

1/4 чаша пчелен мед

1/4 чаша кокосово мляко (бадемово или друго ядково мляко)

щипка морска сол

пресен сок от лайм

Обелете и намачкайте с вилица авокадото, заедно с меда прехвърлете в блендер и пасирайте. Добавете кокосовото мляко, пасирайте за още няколко секунди до получаване на идеално гладка смес и замразете във фризера. Преди да го сервирате, оставете на стайна температура за няколко минути, за да се отпусне.

 

източник: www.collective-evolution.com

 

 

 

 

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

13,344 преглеждания

Comments are closed.