Браунис с кафява тръстикова захар
Продукти:
200 гр. черен шоколад
200 гр. краве масло
2 суп. лъжици силно сварено кафе
100 гр. кафява тръстикова захар
4 яйца, разделени белтъци и жълтъци
1/2 ч. чаша сол
60 гр. шоколад, 60 гр. масло, 50 гр. натрошени лешници – за глазурата
Порции:
6-8 порции
Време:
Подготовка: 25 минути
Печене: 30-35 минути
Приготвяне:
На водна баня разтопете шоколада, маслото и кафето заедно. След като се стопи прибавете половината от захарта. Свалете от котлона.
В купа разбийте жълтъците с останалата част от захарта на хубава пяна. Прибавете шоколадовата смес и разбъркайте до пълното смесване. Добавете брашното и солта. Бъркайте с лъжица, докато се смеси хубаво всичко.
В друга купа разбийте на пяна белтъците до твърд връх. Смесете заедно шоколадовата и белтъчната част. Разбърквайте леко с лъжица, за да остане масата въздушна. Покрийте с пекарска хартия тавичка около 25х25 см. Включете фурната и печете на 180 С около 30-35 минути или до суха клечка.
За глазурата смесете отново на водна баня шоколада и маслото. Полейте брауниса с нея. Прибавете натрошените лешници или орехи, каквото имате под ръка.
Е, това е!
По рецепта на Дани Динева
2,260 преглеждания