Млечна супа с яйца и кус-кус
Необходими продукти:
– 4 яйца
– 400 г кисело мляко
– 2 с.л. брашно
– 1 шепа кус-кус
– 1 ч.л. масло
– 1 л вода
– джоджен
– сол на вкус
– кашкавал (сирене) за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Разбийте добре яйцата с киселото мляко и брашното, до получаването на гладка смес.
2. Сложете водата да заври, подсолете я и изсипете кускуса.
3. Когато е готов, бавно прибавете млечно-яйчната смес, като разбъркване непрекъснато. Оставете да ври 5 минути на тих огън, без капак.
4. Разтопете маслото, като внимавате да не се запържва, добавете щипка джоджен и го прибавете към супата. Разбъркайте и свалете от котлона.
5. При сервиране поръсете с настърган кашкавал или натрошено сирене.
Вкусна идея: може да си приготвите брускети или крутони, които да сервирате към супата.
За чеснови крутони са ви нужни:
Няколко филии стар хляб, 3 скилидки чесън, 3-4 с.л. зехтин (олио), 1/2 ч.л. сол.
В подходящ съд смесете пресования чесън, мазнината и солта. Разбъркайте и оставете 20 минути да престои. През това време нарежете хляба на малки кубчета и загрейте фурната на 180 градуса. Прецедете чесновата смес и полейте с нея крутоните. Разбъркайте и прехвърлете в тава. Печете 15-тина минути, докато станат златисти, като разбърквате от време на време.
Още вкусни предложения:
Салата с рукола, прошуто и смокини
12,353 преглеждания